Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Hol tartanak a felhőszolgáltatások 2019-ben?

2019. május 09. - Könyvelés a felhőben

 

A felhőszolgáltatás fogalma mára már mindennapjaink részévé vált – mondhatni, hogy már elértük a felhők magasságát –, mégis érdemes újra és újra felfrissíteni az ezzel kapcsolatos ismereteinket. A rengeteg informatikai és elektronikai újdonság közepette előfordulhat, hogy bizonyos fogalmak pontos jelentése összekeveredik, vagy egyszerűen csak elavul azáltal, hogy más, új szoftverek, applikációk, eszközök veszik át a régiek helyét.

 architecture-buildings-city-325185.jpg

 

Biztonsági mentés és szinkronizálás

A biztonsági mentés készítésének kérdését a Google már 2017-ben megoldotta: a számítógépünk tárhelyén belül kijelölhetünk mappákat, és ezek tartalma automatikusan szinkronizálható a Drive-ba. Így a felhasználók mindig mindenből az elérhető legfrissebb fájlverziót tudják használni, és a biztonság kérdése is megoldódott azáltal, hogy nem egy otthoni vagy vállalati hardver eszközön történik az adattárolás. Azóta természetesen több hasonló szolgáltatás is elérhetővé vált, de a Google verziója egyrészt nagyon egyszerű, ingyenes és nem utolsó sorban minden szempontból kompatibilis az összes többi Google szolgáltatással, éppen ezért 2019-ben sem tudnék jobbat javasolni.

 

Levelezés, levelező rendszerek

Hasonlóan az adatokat tartalmazó fájljainkhoz, a leveleinkhez, azok csatolmányaihoz is szeretnénk bármikor, bárhonnan hozzáférni. Ez az igény a legtöbb esetben az okostelefonra vonatkozik, ami általában a nap 24 órájában a kezünk ügyében van, de sok esetben ugyanilyen fontos, hogy laptopon, esetleg asztali számítógépen is meg tudjuk nyitni azokat az adatainkat, melyek áttekintése – a velük történő munkavégzés –, igényli a nagyobb méretben történő megjelenítést.

Néhány éve még azt olvashattuk, hogy ezeknek a megoldásoknak az előnye, egyben a legnagyobb hátránya is, hiszen ha nem egy fizikai adathordozón tároljuk a számunkra fontos információkat, könnyebben hozzáférhetnek egy feltöréssel, mintha a számítógépünkön kellene fizikailag megtenni ugyanezt. Ez mára már a többlépcsős hitelesítéseknek köszönhetően könnyen elkerülhető, ha betartjuk az erre vonatkozó biztonsági előírásokat, és ajánlásokat.
A levelezőrendszerek területén is óriási a verseny, melyben szintén előkelő helyen áll a Google, de ne feledkezzünk meg az egyedi igényeket kielégítő, saját fejlesztésű CRM rendszerek részeként működő levelező rendszerekről sem, melyek egy adott részén a piacnak fokozatosan egyre népszerűbbé válnak.

 

building-clouds-facade-412842.jpg

Biztonsági rés csak akkor van, ha "nyitva hagyunk egy ablakot".

 

Költséghatékony megoldások

A költségek tervezésénél három fő szempontot kell figyelembe venni.
Az első – és talán legfontosabb – a folyamatos tárhely bővítés, a kapacitás növelés kérdése. Mivel az adatainkat egyre nagyobb méretű fájlokban tároljuk, ezért a saját szerveres megoldás esetén elkerülhetetlen lenne a folyamatos új eszközök beszerzése, beüzemelése, és minden egyéb költség, ami ezzel együtt jár.
A második szempont a szoftverek jogtisztasága és a licenszek éves díjának a fizetése. A legtöbb esetben azzal, hogy a felhő alapú szolgáltatást választjuk, ennek a két feltételnek is automatikusan megfelelünk, hiszen a szolgáltató ezeket átvállalja tőlünk.
A harmadik az emberi tényező, vagyis az előző két feltétel biztosításához szükséges szakemberek munkájának a költsége. Egyértelmű, hogy ha nem a mi problémánk a tárhely bővítés feladata és a szoftverek felügyelete, akkor nem kell erre szakosodott informatikus kollégát sem alkalmaznunk. Ez egyben azt is jelenti, hogy az emberi mulasztásból származó hibalehetőségek kockázata sem minket kell, hogy terheljen.

 

Ha szeretne többet tudni a felhő alapú rendszerekről, melyekkel egyszerűsítheti a cége mindennapjait, akkor kérjen tőlünk személyre szabott ajánlatot!

ttp://acloud.hu/

 

képek: pexels.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr6714811220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása