Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

5+1 film, amit minden könyvelőnek látnia kell

2018. november 15. - Könyvelés a felhőben

 

adult-casual-couple-1040160.jpg

Vannak olyan napok, amikor az irodából hazaérve egyetlen dologra vágyunk: lerogyni a kanapéra, és elmerülni egy jó filmben. Összegyűjtöttünk hát 5+1 filmet, mely nem csak szórakoztató, de szakmai szemmel egészen új megvilágításba kerül.

A remény rabjai

A kultikussá vált filmet önmagáért is érdemes megnézni, ám könyvelői szemmel szinte már kötelező. A történet Andy Dufresne, az életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt bankár 20 évét követi nyomon, aki a börtönbüntetése alatt is pénzügyi tanácsainak köszönhetően vív ki magának kitüntetett pozíciót.

 

Aki legyőzte Al Caponét

Mi is írtunk már: LINK a könyvelőkből álló csapat áldozatos munkájáról, melynek eredményeképpen Al Caponét sikerült rács mögé dugni. Az Aki legyőzte Al Caponét című film alapjában véve ezt a valós történetet dolgozza fel, azonban részleteiben nem mindig felel meg a történteknek és több fiktív elem is megjelenik benne. Ettől függetlenül nem lehet kihagyni - ezt már pusztán a szereplőgárda is biztosítja, hiszen a főbb szerepekben
Kevin Costner, Sean Connery, Andy Garcia és Robert De Niro látható.

 

Tőzsdecápák

A film eredeti címe Wall Street, azaz az Egyesült Államok egyik leghíresebb utcája, egyben pénzügyi erejének szimbóluma. A magyar cím tehát nem szó szerinti fordítás, ám annál találóbb: "egy olyan tőzsdén tevékenykedő személy, aki viszonylag nagy összegek felett rendelkezik és agresszív magatartásával akár egyedül is képes befolyásolni a piacot." Ezzel lényegében le is írtuk a film alapját, a továbbiak helyett pedig beszéljen inkább magáért a trailer

Idézet forrása: mimi, online lexikon

 

Pancser Police

Bár a magyar fordítás első hallomásra elveheti kedvünk attól, hogy megnézzük, ne ítéljünk könyvet a borítója alapján. Könyvelőként pedig még bele is képzelhetjük magunkat, hiszen a film pontosan arról szól, milyen is, ha a szürke eminenciás kilép a háttérből a reflektorfénybe. Könnyed estére ideális választás!

 

 

Krízispont

A Krízispont című filmet a 2008-as gazdasági világválság történései ihlették. Laikusként felfoghatatlan dolgok zajlanak a Wall Street-en, ám a pénzügyi szférában dolgozók átlátják a piacot és tetteikkel formálni is képesek azt. A Krízispont egy feszültséggel teli alkotás, melyben olyan örök igazságok hangzanak el, amiket nehéz lenne elfelejteni. És a felsorakoztatott színészekről még nem is beszéltünk...

 

+1 A könyvelő

Ha már könyvelőknek szóló filmeket listázunk, nyilvánvalóan nem hagyhatjuk ki a sorból A könyvelőt.
A Ben Affleck főszereplésével készült film 2 éve robbant be a mozikba igazi hollywood-i akciófilmként. Lehet szeretni vagy nem szeretni, de egy biztos: szakmabelieknek nem lehet nem megnézni!

 

Egy kikapcsolódással töltött este után a másnapi munka is könnyebben fog menni. Abban is szeretnénk segítségetekre lenni - ismerkedjetek meg az Acloud rendszerével, mely gyorsabbá, egyszerűbbé és praktikusabbá teszi a mindennapi munkát. Tudjatok meg róla többet az http://acloud.hu/ oldalon!

Forrás: www.journalofaccountancy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr4314367577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása