Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Munka a felhőben

2018. május 08. - Könyvelés a felhőben

pexels-photo-450271.jpeg

Egyre gyakrabban találkozunk a felhőszolgáltatás fogalmával, egyre mindennapibb lesz ugyanis, hogy a cégek „felhőbe költöznek” a technika ezen vívmányának számtalan előnye miatt.

A költségcsökkentés szokott lenni a fő indok, de ezen felül egyéb előnyöket is élvezhet az, aki használja a felhőszolgáltatásokat.

Mi is ez pontosan?

Az informatikában már jó ideje jelenlévő fogalom a köztudatba valószínűleg kevésbé szivárgott be, mint a mindennapos használatba. Így nevezünk minden olyan szolgáltatást, amikor egy adatot (például képet, dokumentumot vagy zenét) nem a hardverünkön tárolunk, hanem egy külső internetes szolgáltatásban.

Aki használt már Google Docs-t, de akár Gmail, Yahoo vagy Hotmail fiókot, az találkozott már ezzel a technológiával, hiszen az, hogy a mobilunkon ugyanúgy hozzáférünk a fiókhoz, mint a számítógépünkön, ezen szolgáltatásnak köszönhető. A szinkronizáció pedig automatikus, ami lehetővé teszi, hogy bárhonnan hozzáférjünk a munkánkhoz, feladatainkhoz szükséges információkhoz.

Ami az előnye, abban rejlik a hátránya is lehet, hiszen ha nem egy fizikai adathordozón tároljuk a számunkra fontos információkat, könnyebben hozzáférhetnek egy feltöréssel, mintha a számítógépünkön kellene fizikailag ugyanezt tenni.

A többlépcsős hitelesítések ezt hivatottak megnehezíteni, emellett nyilvános és privát szolgáltatók is léteznek és számtalan más módon is skálázható a biztonság mértéke.

Miért érdemes még használni az ilyen típusú szolgáltatást?

Ahogy korábban írtuk, jelentős költségeket takaríthat meg az a vállalat, amely felhőalapú szolgáltatásokat használ. Hardverek válnak feleslegessé, a szoftverek jogtisztaságát pedig a szolgáltatóra bízhatjuk. Nem beszélve a rendszerek karbantartását végző szakemberek munkájáról, ami lényegesen leegyszerűsödik, erőforrásaik így értékesebb területekre fordíthatóak. Mivel rugalmas megoldásokat tesz lehetővé a felhőszolgáltatás, így a vállalkozásra szabható, csak a számára fontos funkciókért kell fizetni.

Az adatközpontok, ahol ezek a szolgáltatások futnak a legújabb generációs hardveres eszközökön működnek, így az elavulásból származó teljesítmény csökkenés problémáját is elfelejthetjük.

A biztonság egy másik megközelítésben is lényeges: egyszerűbbé válik például az adatok megőrzése, biztonsági mentés, amivel még probléma esetén is garantálva van a megszokott ügymenet.

Ahhoz, hogy a megfelelő szolgáltatót és szolgáltatást megtaláljuk, komolyabb felkészülés szükséges, ehhez szeretnénk a továbbiakban segítséget nyújtani.

Általánosságban elmondható, hogy amiket eddig külső alkalmazásokon vagy szolgáltatásokhoz kapcsolódóan működtetünk, azokat érdemes „felhőbe tenni”, mert lényegesen leegyszerűsíthetjük, gördülékenyebbé tehetjük az információáramlást és a munkavégzést ezáltal.

Szeretné megtudni, hogyan egyszerűsíthetik cége mindennapjait a felhő alapú rendszerek? Kérjen tőlünk személyre szabott ajánlatot!

http://acloud.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr5113899196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása