Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Hogyan spórolhatsz CMS rendszer használatával?

2019. március 11. - Könyvelés a felhőben

Foglalkoztunk már a projekt menedzsment szoftverekkel, online naptár szolgáltatásokkal és CRM rendszerekkel. Most, hogy folytathassuk az eszközök sorát, melyekkel vállalkozásod hatékonyabbá teheted, bemutatjuk a CMS rendszereket!
stocksnap_3zhg0xoit6.jpg

Rengetegszer hangsúlyoztuk már a digitalizáció fontosságát a kkv-k életében, most inkább csak egy megállapítás erejéig térünk ki rá: ha vállalkozásodnak nincs saját honlapja, az szinte olyan, mintha célcsoportod számára nem is léteznél - hiszen nem, vagy legalábbis sokkal nehezebben találnak rád.

Ideális esetben a honlapod megtervezésére, elkészítésére, karbantartására és folyamatos frissítésére felkereshetsz ezzel foglalkozó, professzionális cégeket, de az biztos, hogy így elég komoly költségekkel kell számolnod - ami sok kkv számára ezt a lehetőséget rögtön ki is zárja.

És itt jön képbe a CMS, vagyis a content management system, mely lehetővé teszi számodra, hogy programozói tudás nélkül is elláthasd vállalkozásod honlapjával kapcsolatos teendőket - bár elkészítéséhez még jól jöhet egy kis segítség. A CMS rendszerek használatával tehát nem csak rengeteg pénzt, de időt is spórolsz, ráadásul saját honlapod szerkesztése egyfajta szabadsággal is felruház. Mit értünk ez alatt? Egyrészt azt, hogy nem kell másokra várnod, bárhol és bármikor frissítheted honlapod, csak internetelérés szükséges hozzá. Másrészt pedig azt, hogy nem kell igazodnod senkihez: a meglevő eszköztárból kedvedre próbálgathatod a lehetőségeket, melyeket minden alkalommal megnézhetsz "élőben" is az Előnézet segítségével.

Ismerd meg a WordPress-t!

Számos ingyenes CMS rendszer érhető el, melyek közül a legismertebb nyilvánvalóan a WordPress. Óriási előnye, hogy honlapod létrehozásakor meglevő template-ek közül válogathatsz, nem kell nulláról megterveztetned egy weboldalt. Számtalan bővítményt is telepíthetsz hozzá, melyekkel például webshopot üzemeltethetsz, SEO-zhatod oldaladat, statisztikákat készíthetsz és stb.

Mivel a WordPress nyílt forráskódú rendszer, a lelkes felhasználók saját fejlesztéseit is elérheted hozzá, így lényegében folyamatosan és ingyen fenntarthatod honlapod naprakészségét.

A gyakorlatban a honlap teljes tartalmát módosíthatod az admin felületen keresztül a szöveges bejegyzésektől a vizuális elemeken át az oldal láblécéig. A WordPress ráadásul az optimalizálásban is segítségedre lesz: ha új szöveges tartalmat töltenél fel, a Yoast SEO Plug-In tippeket ad, hogy hogyan írj hatékony bejegyzést, a vizuális elemekre vonatkozó előírások biztosítják, hogy az oldaladon megjelenő képek jó minőségűek és attraktívak legyenek, a WP Bakery segítségével pedig könnyedén beilleszthetsz űrlapokat vagy ikonokat. Manapság rendkívül fontos, hogy az oldalad reszponzív legyen, azaz mobilon keresztül is jól működjön. A WordPress ezt is megoldja Neked!

Természetesen a CRM rendszereknek vannak korlátai, csodákat azért ne várj tőle. Dekoratív és felhasználóbarát honlapot tudsz vele működtetni, de ne olyan honlap lebegjen a szemed előtt, amit a multik számára teljes programozó csapat fejleszt tetemes összegekért. Másrészt pedig mivel Wordpressen keresztül meglevő template-ekből válogathatsz, nem tervez vállalkozásodnak arculatot. Ha nincsenek meg a fix arculati elemeid - logó, betűtípus, színek, stb - , először azzal kell kezdened!

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr7314679632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása