Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

A gyóntató, az altató és a könyvelő...

2019. március 29. - Könyvelés a felhőben

A gyóntatófülke, a steril műtő és a könyvelő irodája…

Nemrég egy beszélgetés során szóba került, hogy milyen alkalmakkor, és hol kell kíméletlenül őszintének lenni, még akkor is, ha ezzel esetleg a legféltettebb titkainkat kell felfednünk valaki előtt.

Felmerültek olyan alap helyzetek, mint például a gyóntató fülke, vagy a pszichiáter kanapéja, de szerencsére a társaságból egyikünk sem volt igazán érintett ezeken a területeken.

Annál inkább felkeltette az érdeklődést egy kedves kollégám, akinek a felesége altató orvos. „Ha altatás előtt valaki nem vallja be töredelmesen, hogy mit, mikor és mennyit szokott beszedni a különböző gyógyszerekből vagy pl. tudatmódosító szerekből, akkor annak komoly következménye lehet. Ha nem tudom pontosan beállítani az altatás során a dózist, akkor vagy túl korán – mondjuk műtét közben – felébred az illető, vagy esetleg soha többé.”

Ezt nehéz lett volna űberelni, de szerencsére eszembe jutott a könyvelőmmel folytatott beszélgetés. Ennek során arra kért, hogy előtte ne legyenek titkaim, mert mindenre van jó megoldás, csak ismernie kell minden részletet, és persze ezzel együtt minden lehetőséget.

Nem mintha azt feltételezném, hogy bárkinek is lehetnek itt titkai…

 surgery-1807541_1920.jpg

Én a magam részéről maradok a könyvelőmnél, mint bizalmi embernél. A gyóntatófülke, a műtő és a pszichiáter rendelője nem az én terepem.

Nézzük hát, hogy milyen a jó könyvelő, aki előtt könnyen feltárjuk a bizalmas adatainkat:

Legfontosabb szempontként a megbízhatóságot emelném ki. Nyilván a közös munka során eltöltött évek alapozhatják meg igazán a kölcsönös bizalom légkörét, de azért vannak olyan jelek, amikre már az első néhány hónap során is figyelhetünk. Ha hívjuk, akkor felveszi a telefont, vagy időben visszahív. Ha levelet írunk, arra 24 órán belül megérkezik tőle a válasz. Ha egy levélben öt kérdést teszünk fel, akkor nem csak háromra vagy négyre válaszol, mert sajnos ez a jelenség egyre gyakoribb a partnerek, cégek közötti levelezés alkalmával. Ha személyes találkozó alkalmával velünk foglalkozik, akkor nem hagyja, hogy elvonják a figyelmét.

 

Másodikként említeném a pontosságot, ami sok esetben szorosan összefügg a megbízhatósággal, de azért itt is felsorolnék néhány helyzetet. Mindannyian tudjuk, hogy a könyvelésben mennyire fontosak a határidők. Ezeket ő természetesen nyilvántartja, és ezekre időben emlékezteti az ügyfeleit is. A saját, és az alkalmazottai szabadságát úgy időzíti, hogy ne okozzon fennakadást a bevallásokban, egyéb határidők betartásában, és ezek ütemezéséről informálja mindazokat, akiket ez érint.

 

Harmadik a megfelelő anyagi háttér. Igen, egy könyvelő esetében is szükséges, hogy a munkájáért anyagi felelősséget tudjon vállalni. A legtöbb esetben ezt saját biztosítással oldják meg, ami megnyugtató fedezetet jelent az emberi mulasztásból bekövetkező bírságok esetére.

 

Negyedikként a jó kommunikációs készség. Az ember azt gondolná, hogy a könyvelők „csak számokkal foglalkoznak”, tehát nekik nem olyan fontos, hogy milyen módon kommunikálnak. Ez nagyon nagy tévedés. Ha egy könyvelő csak az általunk feltett konkrét kérdésekre adná meg a válaszokat, akkor rengeteg lehetőségtől esnénk el, amiket ő ismer, mi viszont még csak nem is hallottunk róluk. Tehát a jó könyvelő nem csak, hogy naprakész a legfrissebb változások terén, de ezekről tájékoztatja az ügyfeleit is, anélkül, hogy azok rákérdeztek volna. Mindezt természetesen közérthetően teszi, a lényeget összefoglalva, és kiemelve a számunkra hasznos részeket.

 

Ötödik helyre került, de mára igen fontos szerepet kapott:  a technológiai újdonságok terén is érdeklődő, naprakész. Na, itt kell meghúznunk egy nagyon vastag vonalat. Az előző 4 kritériumnak sokan megfelelnek, és ez 10–20 évvel ezelőtt még igazán megnyugtató és elég is volt. Viszont a XXI. században ez már sajnos nem elég, hiszen ha egy partnerünk, alkalmazottunk, vagy mondjuk a könyvelőnk nem képes a technológia vívmányait használni, akkor ezzel minket is arra kényszerít, hogy lassítsunk le, az ő sebességére. E nélkül ő nem tud nekünk minőségi szolgáltatást nyújtani, olyat, amilyet tőlünk elvárnak a saját ügyfeleink.

 

architectural-design-architecture-buildings-830891.jpg

 

Ennek talán a legfontosabb eleme a felhő szolgáltatások alkalmazása a könyvelésben.  

Ilyenkor sajnos bármily sok érv szól is a közös munka mellett, tovább kell lépnünk, és meg kell találnunk a megfelelő partnert, a megfelelő könyvelőt! 

Ha Ön éppen ebben a cipőben jár, akkor kattintson, mert tudunk segíteni!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr5114724925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása