Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Pályázati lehetőség Pest megyek kkv-k számára

2019. február 11. - Könyvelés a felhőben

Év elején megjelent a Pest megyei kkv-k eszközberuházást támogató pályázat, melynek benyújtási határideje február 20-án van. A határidő közeledtével áttekintjük a legfontosabb tudnivalókat.

stocksnap_yq0l4bstnc.jpg

Bár az Európai Unió rendszeresen ír ki pályázatokat a kis-és középvállalkozások támogatására, ezek jellemzően a vidéki településeken székhellyel rendelkező vállalkozások számára elérhetőek. Már 2016-ban hallani lehetett arról, hogy a kormány 2021-ig bezárólag 80 milliárd forintnyi célzott pénzügyi támogatást készül nyújtani a Pest megyei kkv-k számára. Ennek a tervnek részeként jelent meg múlt hónapban a pályázati felhívás, mely kifejezetten erre a térségre lett kialakítva.

A pályázat célja a mikro-, kis-, és középvállalkozások eszközbeszerzésének támogatása, ezáltal pedig a fejlődésük elősegítése, piaci helyzetük erősítése, valamint olyan beruházások elősegítése, melyek munkahelyek megtartását, valamint teremtését célozzák. A képet kicsit távolabbról nézve a támogatások célja a hazai gazdaság fenntartható növekedésének biztosítása hosszú távon is.

Milyen összegekre lehet pályázni?

A pályázat keretében lehetőség van kis-és nagyléptékű fejlesztésekhez való anyagi támogatásra pályázni. A kisléptékű fejlesztésekhez 10-60 millió forintot, a nagyléptékűekhez 60-300 millió forintot lehet igényelni.

Kik lehetnek jogosultak a támogatásra?

A pályázaton való részvétel feltételekhez kötött. Ennek megfelelően a pályázó vállalkozásnak

  • legalább egy éve működnie kell, melyet a lezárt üzleti évről készült beszámolóval is alá kell támasztania
  • szintén legalább ennyi ideje kell Pest megyei székhellyel rendelkeznie, valamint a tervezett befektetés helye is itt kell, hogy legyen
  • Kft vagy Rt formában kell működnie
  • a pályázati leírásban szereplő TEÁOR kódok szerinti fő tevékenységi körrel kell rendelkeznie

Kizáró tényezőként pedig ügyelni kell arra, hogy vállalkozásod nem igényelhet nagyobb pályázati támogatást, mint amennyi az utolsó lezárt pénzügyi év árbevétele volt, valamint nem célozhat olyan befektetést, melyet az elmúlt 5 évben szintén támogatás keretében már egyszer megvalósított.

Hogyan történik a támogatás kifizetése?

Fontos tudnod, hogy a megpályázott összeg negyedét előlegként megkapja vállalkozásod, ám a fennmaradó 75%-ot csak később, részbeszámolóval alátámasztott kifejezési igények ellenében utalják át. A támogatás igénybevételéhez rendelkezned kell továbbá meghatározott saját forrással is - mely lehet önerőből, hitelből vagy más forrásból.

Milyen fejlesztésekre veheted igénybe a támogatást?

A pályázat a vállalkozások eszközbeszerzését igyekszik támogatni, ám ebbe nem csak a fizikai eszközök számítanak bele. Igényelheted tehát konkrét eszközökre, de informatikai szoftverekre és technológiai "know-how"-ra egyaránt. Minden eszköztípusra azonban csak meghatározott mértékben veheted igénybe a támogatást, ezzel érdemes előre kalkulálnod.

Hogyan tudod benyújtani a pályázatod?

Szerencsére már a pályázatok benyújtását is intézheted online, így jelen támogatást is igényelheted elektronikus úton, a Magyar Államkincstár honlapján. A felületen részletes leírást találsz a csatolandó nyilatkozatokról és mellékletekről. A véglegesítéshez azonban az aláírt nyilatkozat beszkennelése és feltöltése mellett szükséges a postai úton való vagy személyes megküldés is.

stocksnap_un5xqrekkp.jpg

A pályázat teljes leírását itt találod: https://bit.ly/2RN9zkV

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr614617704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása