Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

A cégalapítás nulladik lépése - amik nélkül bele se vágj!

2019. január 16. - Könyvelés a felhőben

Az elmúlt hetekben sorra vettük azokat a lépéseket, amiket még jóval azelőtt végre kell hajtanunk, hogy konkrétan belefognánk a vállalkozás alapításába. Nem beszéltünk azonban a "nulladik pontról", vagyis azon evidensnek tűnő, ám lényeges elemekről, melyek nélkül nem is tudunk továbbhaladni!

stocksnap_adidikvfy2.jpg

Ha megvan a világmegváltó ötlet a fejedben és egy adott összeg a zsebedben, már sínen vagy! Mire lesz szükséged a továbbiakban?

Egy megbízható könyvelőre

Bár a könyvelői munka csak a cég működésével kezdődik meg, egy jó könyvelő tanácsait már az azt megelőző fázisban is használhatod! Segítsége jól jöhet például pénzügyi tervezetek kialakításakor, a cégforma kiválasztásakor, vagy épp a tevékenységi körök meghatározásakor. A könyvelő szakmai tudása és tájékozottsága a sikeres vállalkozás egyik záloga lehet!

Egy korrekt és alapos jogászra

Jogász segítségére nem csak a cég alapításakor van szükség. Bár remélhetőleg a cég működése alatt nem kerülsz szembe semmilyen jogi problémával, egy megbízható jogász nélkül nem szabad belevágni saját vállalkozásba! Visszatérve az alapításra: a társasági szerződéshez nélkülözhetetlen a segítsége, ráadásul így biztosan megfelelő lesz mind formailag, mind tartalmilag, és néhány munkanap alatt pontot is tehetsz az ügy végére.

A cég nevére és székhelyére

A cégnévnek tartalmaznia kell egy vezérszót, valamint a cég vállalkozási formáját: GazdagLeszek Kft. A vezérszónak kellően jól csengőnek kell lennie ahhoz, hogy későbbi ügyfeleid könnyen megjegyezhessék, de eléggé egyedinek is ahhoz, hogy ne keverjék össze másik vállalkozással. (Nem beszélve arról, hogy a cégkizárólagosság követelménye nem is enged túlzott hasonlóságot.)  A kiválasztott nevet minden esetben érdemes ellenőrizni cégjegyzékben, hiszen lehet, hogy már másnak is eszébe jutott ugyanaz a nagyszerű ötlet, ebben az esetben pedig nem tudod majd felhasználni a cégalapításnál.

A székhely problematikája fel sem merül, ha rendelkezel olyan saját ingatlannal, amely ezt a funkciót be tudja tölteni. Azonban amennyiben csak bérled az ingatlant, amit székhelynek szeretnél, szükség lesz hozzá a tulajdonos beleegyezésére is. Ezzel a markodban már ugyanúgy kitöltheted a Székhelyhasználat jogcímét igazoló okiratot. Amennyiben a vállalkozás fizikai működése nem a székhelyen fog történni, úgy a központi ügyintézési helyet is fel kell tüntetni a társasági szerződésben.

Engedélyekre

A vállalkozás tevékenységi körének megfelelően előfordulhat, hogy szükséged lesz bizonyos engedélyekre. Némelyek már előzetesen rendelkezésedre kell, hogy álljanak - például alapítási engedély - míg mások nélkül ugyan be lehet jegyezni a céget, de a működést nem lehet megkezdeni. Tipikusan így van például a képesítéshez kötött tevékenységek esetében - ennek érdemes jó előre utánanézni a zökkenőmentes működés érdekében.

Ha a fentiekről mind gondoskodtál, lassan a célba érsz. Következő blogcikkünkben bemutatjuk a cégalapítás konkrét lépéseit, tarts velünk jövő héten is!

samuel-zeller-358865-unsplash.jpg

Források:
www.rsm.hu
http://www.falcoproject.hu
piacesprofit.hu
http://www.cegalapitas.net

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr2714558610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása