Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Ki volt Bill Gates, mielőtt a világ egyik leggazdagabb embere lett?

2018. december 04. - Könyvelés a felhőben

Ha van ember a Földön, akit senkinek nem kell bemutatnunk, az minden bizonnyal Bill Gates. De mi lehet a siker hátterében?

53ad8d32eab8ea15434f8cb5-1136-852.jpg

A Microsoft atyja William Henry Gates néven született 1955-ben, Seattle-ben. Már gyermekkorában kíváncsi természetű, versengő típus volt. Feltehetően későbbi életét nagyban meghatározta szüleinek azon döntése, hogy a Lakeside School magániskolába írassák fiukat - ez az iskola az elsők között vezette be a számítástechnikai képzést. A kis Bill órákat képes volt eltölteni az iskola számítógépes termében, itt ismerkedett meg Paul Allennel is.

Erre az időre tehető Bill Gates első vállalkozása is. A projekt nyári diákmunkaként indult, melynek keretében Gates lényegében egy forgalomszámláló eszközt készített – egy fémdobozt, melynek érzékelője minden elhaladó autónál lyukat fúrt egy papírszalagra. Ám az adatok kiértékelése unalmas munkának bizonyult, így Gates barátai segítségét kérte, mely a Traf-O-Data születését is jelentette. Ez a próbálkozás azonban nem volt elég nyereséges, ezért a tevékenységet felfüggesztették – bizony, Bill Gates-nek sem jöhet be minden.

Az iskola elvégzése után Gates a Harvardon folytatta tanulmányait, azonban két év után otthagyta, hogy megalapítsa cégét. "Rossz példa vagyok. Ezért hívtak meg, hogy beszéljek a diplomaosztón, hiszen ha az orientációs napon tartottam volna beszédet, ma kevesen lennétek itt" - nyilatkozta 2007-ben a Harvard Egyetem diplomaosztóján, melyen Ő maga is tiszteletbeli doktori címet kapott.

53ad81d4ecad047a66c5b816-1136-852.jpg

Gates még az egyetem alatt belevágott Paul Allen segítségével egy szoftver fejlesztésébe a MITS cég számára, majd 1975-ben annak székhelyére, a New Mexikói Albuquerque városába költöztek, és nem sokkal később megalapították a Micro Soft-ot (a név a microcomputer és a software szavakból állt össze). Céljuk röviden ennyi volt: minden háztartásba és minden asztalra kerüljön számítógép. Ez persze akkoriban óriási falat volt.

1985-ben megszületett a Windows, két évvel később pedig az akkor 31 éves Bill Gates milliomos volt, sőt, 10 évvel később már a világ leggazdagabb emberei között szerepelt a neve.

1994-ben Bill Gates feleségül vette Melindát, akit egy sajtóeseményen ismert meg 7 évvel korábban. Közösen megalapították a Bill & Melinda Gates Foundation nevű jótékonysági alapítványt, melynek célja a szegénysorsban élő emberek megsegítése. Az Alapítvány munkássága nem korlátozódik az Egyesült Államokra, irodáik világszerte megtalálhatóak, így például Londonban, Újdelhiben és Pekingben is. Bill Gates állítása szerint vagyonának 90%-át tervezi jótékony célja költeni élete folyamán.

Érdekességként mindenképpen meg kell említenünk a Gates házaspár otthonát, a Xanadu 2.0-t. A több mint 6000 négyzetméteren elterülő birtok az okos megoldások tárházát rejti. A betérő vendégek például beállíthatják hőmérséklet-, fény-, és zene preferenciáikat, melyeket aztán az érzékelők ennek megfelelően szabályoznak a különböző helyiségekben.

53ad8f7069bedd334f4f8cb9-1136-852.jpg

Forrás: Business Insider, Gates Notes, Gates Foundation

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr3614415722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása