Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Az adatmentés hungarikum

2018. szeptember 04. - Könyvelés a felhőben

pexels-photo-1148820.jpeg

Nem tévedés és nem is egy túlzó kijelentés a címben foglalt állítás. A hungarikum.hu definíciója szerint: A "hungarikum" a magyarság csúcsteljesítményét jelölő gyűjtőfogalom, amely olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelez, amely a magyarságra jellemző tulajdonság, egyediség, különlegesség és minőség.

Nem a magyar állam nevezi ki őket, hanem pályázni lehet a címért, majd egy többszintes elbírálás során derül ki, hogy érdemes-e a címre a jelölt.

Az első technológiai hungarikumot a Kürt Zrt. adatmentése kapta, mely világszinten vizsgázott rátermettségből, tudásból.

Az 1989-ben alapított Kürt Zrt. a 2001 szeptember 11-ei terrortámadás után elsők között kapott észbe, hogy az ikertornyokban tárolt máshol nem őrzött adatok mentése kulcsfontosságú. Kapcsolatba is léptek az ottani magyar nagykövetséggel, hogy felajánlják segítségüket.

A mai napig a Széchenyi-díjas Kürti Sándor irodájának falát díszíti az Egyesült Államok akkor elnökével, George W. Bush-sal való kézfogása, aki így mondott köszönetet munkájukért.

2014-ben pedig a magyar államtól is megkapta a fenti elismerést.

Egy korábbi rendezvényen, a Hungarikum Hétvégén élőben is prezentálták, hogyan működik az adatmentés a gyakorlatban. Elégettek majd vízbe dobtak egy fotót tartalmazó merevlemezt, melyet több adatmentési megoldást alkalmazva a Kürt sikerrel visszaállított.

A Kürt Zrt. tehát hazánkban az elsők között ismerte fel az adatmentés fontosságát, a másik alapítónak, Kürti Jánosnak például 1979-ben volt egy saját szabadalma a meghibásodott mágneslemezek javítására. Azóta sem álltak meg azonban a fejlődésben, akadémiájukon a legmodernebb szemléletben indulnak gyakorlat orientált képzések olyan témákban, mint Data science, Etikus Hacker képzés vagy AI bevezetési stratégia.

http://acloud.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr4014200663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása