Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Ki ismeri Anonymust?

2018. szeptember 03. - Könyvelés a felhőben

pexels-photo-1111591.jpeg

A Guy Fawkes álarcot viselő csoport az egész világon ismertté tette a hackertámadások fogalmát, számtalan hollywoodi produkciónak szolgálva forgatókönyv ötlettel.

Mi a valóság azonban, amit tudhatunk róluk?

2006-ban történt az első támadás a Habbo nevű közösségi hálózat ellen. Az akciót az Anonymus nevű hacker csoportosulás vállalta magára, akik – legalábbis a kezdeti időkben – a jó célokért való harcban működtek közre önjelölt igazságosztóként.

Az adatnyilvánosság és olyan pozitív célkitűzések vannak a zászlajukon, mint a demokrácia és az átláthatóság. Támadták már a dark webet, a szcientológiai egyházat, drogkartelleket, de a politikai életbe is belefolynak időnként, egyes vélemények szerint még az amerikai elnökválasztásra is hatással volt és van működésük.

Talán ez a sokszor törvényességet is sértő működésük az, ami miatt például az FBI és a Scotland Yard is összefogott már ellenük, a szervezetnek azonban mindenhol vannak aktivistái, sokszor egyes országok állnak mögöttük, és férnek hozzá a legszemélyesebb adatokhoz is. Hazai „képviseletük” is van, az Anonymus Operation Hungary, akik rendszeresen törnek borsot a hazai politikai elit orra alá.

Az Anonymus noha nem véletlenül kerül újra és újra a hatóságok célkeresztjébe, ugyanakkor humorérzéküknek és meggyőződésüknek köszönhetik, a lakosság körében sokszor népszerű lépéseiket.

A hitvallásuk is erősíti a személyes márkájukat: We are a Legion. We don’t forgive. We don’t forget. Expect us.” vagyis „Légió vagyunk. Nem bocsátunk meg. Nem felejtjük el. Számíts ránk."

Mivel a közleményeikben, videóikban, amikben bejelentik a támadást, a fent említett maszk takarja el az arcot, ezért sok esetben az sem vehető biztosra, hogy maga a szervezet követi el az adott terrorcselekményt, vagy csak egy szimpatizáns hacker.

Vezetőik nincsenek, a tagok, akiket egyébként anon-nak hívnak, sokszor nem is ismerik egymást, vagy egymástól független csoportokat alkotnak.

Ebből aztán az is egyértelműen kiderül, hogy az Anonymus céljai, szándékai nem egységesek, hiszen nem egy szabályozott szervezetről van szó. A jó ügyekért való eredményes harctól a valóban terroreseménynek megfeleltethető támadásokig mindent fel tudnak már mutatni, függően attól, hogy kik és milyen céllal állnak éppen mögötte.

http://acloud.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr5914200657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása