Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Így változik a bankolás jövője

2018. augusztus 28. - Könyvelés a felhőben

pexels-photo-351264.jpeg

A bankok számtalan mennyiségű adatot kezelnek napról napra, ez a szám pedig csak növekszik napról-napra, évről-évre.

Az adatok hatékony kezelése és a biztonság pedig kiemelten fontos ezen a területen, így a fejlődő technológiák célkeresztjében is központi helyet foglalnak el.

Egy konkrétabb számadat Lengyelországból a 2018-as első negyedévi jelentés szerint: 46 millió ügyfél, akik egyaránt használják online és offline a banki felületeket. Arról nem is beszélve, hogy az információkat öt évig kötelesek megőrizni, és eddig használhatják fel, így valóban Big Data-ről beszélünk.

Ezt hivatott támogatni az EU PSD2 irányelve, mely többek között a fintech cégek számára nyújt lehetőséget, hogy felhasználóbarátabbá, kezelhetőbbé tegyék a bankolás folyamatát. Emellett egységes felületet teremt a tagországok fizetési feltételeiben, aminek szintén örülhetünk.

És mik a bank szempontjai? Strukturált adatkezelés 72%-uk szerint, és teljeskörű hozzáférés a belső adatokhoz a 70% szerint fontos. Ezek ugyanúgy az ügyfelek kiszolgálását segítik amellett, hogy a banki dolgozók életét is megkönnyítik. Tehát a sokszor ismételt automatizáció itt is kötelező elemmé vált.

Az adat mindamellett a legnagyobb érték az információs társadalomban, ezért különösen fontos azok hatékony gyűjtése, kezelése és tárolása.

Nem meglepő módon a jelenleg legfejlettebb technológiát használják a bankok, a felhőszolgáltatásokat, ami a korábbi félelmekkel ellentétben kellő odafigyeléssel kezelve az ennyire kényes információk számára is biztonságot jelent.

Rugalmasan kezelhető, illetve a szolgáltatások testre szabhatóak, többek között ezért is költséghatékony megoldás még az ilyen adatmennyiség esetében is.

Az online vagy mobil felületeken ráadásul valós időben tudnak monitorozni és elemezni, nem beszélve ismét a biztonság kérdéséről.

Ha a CIA és az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma egyaránt a felhőben járnak, akkor valóban nincs mitől tartaniuk a bankoknak sem. Mi pedig élvezhetjük az egyre gördülékenyebb ügyfélélményt.

Kíváncsi rá, hogyan tudja cégét Ön is a lehetős leghatékonyabbá tenni? Kérdezzen tőlünk!

http://acloud.hu/

Forrás: computerworld.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr7314200517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása