Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Távmunkában dolgoznál? Felhősíts!

2018. augusztus 20. - Könyvelés a felhőben

kep_7.jpg

A vállalkozások egyre nagyobb hányada ismeri fel a távmunka adta lehetőségeket. Főként a munkaerőhiány problémájával szembesülve a haladóbb szemléletű cégvezetők már akár országhatárokon túlmenően is gondolkodhatnak a legalkalmasabb munkaerő megtalálásában.

Nem beszélve a jelentős költségcsökkentésről, mivel így megspórolható az iroda, egyszerűsíthetőek a szabadságolások, és az utazás költsége is a cég zsebében marad, egyedül a munkára alkalmas eszközt kell biztosítaniuk a dolgozóiknak.

Egy meeting összehívása is sokkal hatékonyabbá válik, hiszen nem kell fizikailag egy helyen tartózkodni az embereknek, elég egy videóhívás, konferenciabeszélgetés.

A felhőbe töltött anyagok bárhonnan hozzáférhetővé válnak, így gyakorlatilag annyi idő alatt, amennyi alatt egy e-mail átér, mindenki láthatja egy projektben való előrehaladást, akinek jogosultsága van hozzá.

Természetesen ahogy egy munkahelyen, itt is kulcsfontosságú, hogy rendezetten, rendszerezetten kezelje mindenki a felhőt. Tehát mindent a megfelelő helyre töltsön fel a határidő letelte előtt, illetve a biztonsági beállításokra súlyozottan figyeljen oda.

Ha az ember az otthonából dolgozik, hajlamos lehet ezt félvállról venni, ezzel tud azonban károkat okozni a cégének. A megfelelő jelszavak, a jogosultságok naprakészen tartása, a munkánk végeztével a kilépés a programból mind olyan szerepet töltenek be, mint a mágneskártya az irodában. Fogjuk fel úgy, hogy irodánk ajtaját is bezárjuk a munkánk végeztével, itt most a gépünkön kell megtennünk ugyanezt.

Ez az elővigyázatosság a külső támadások ellen jelent védelmet, emellett a szolgáltató is gondoskodik róla, hogy ne vesszenek el a tárhelyén tárolt adatok. Erre szolgálnak a rendszeres biztonsági mentések, amikkel visszanyerhető az elővigyázatlanul vagy egy támadás következtében elveszett anyag. Utóbbi egyébként meglepően ritka, ahhoz képest, amennyire félünk tőle.

A jó hír az, hogy akár tudunk róla, akár nem, mi is napi szinten használjuk a felhőszolgáltatásokat, elég csak a levelezőrendszerekre gondolni.

Céges szinten pedig a felhőszolgáltató segítségét kérve pontosan testre szabhatjuk, mely funkciókra, mekkora tárhelyre van szükségünk, így valóban csak azért fizetünk, amit használunk.

Ismertek jelenleg ennél hatékonyabb módszert? Mi nem! J

 http://acloud.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr4314191545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása