Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

A küszöbön áll a negyedik ipari forradalom?

2018. augusztus 14. - Könyvelés a felhőben

kep_5.jpg

Nap mint nap halljuk, hogy a technológia vívmányait élteti az egyik oldal, mondván, hogy életünk hatékonyabb lesz, a szakértelmet nem igénylő munkákat leveszik a vállunkról a gépek. Vészcsengőt kongat a másik oldal, hogy elveszik a munkánkat a robotok és a gépi tanulásnak köszönhetően túlnőnek rajtunk.

Nem csak az ipar, hanem a gazdaság és a társadalom teljes szerkezete is érintett ezen változások által.

A mesterséges intelligencia egyre több területen bizonyítja, hogy az ember fölé fejlődik tudásban, ami elsősorban az adatok feldolgozását, a mintázatok kialakítását, összefüggések felkutatását jelenti. Általunk tanul, az emberi gondolkodást mintázza, de szükség van az ember által készített stratégiára, hogy minél magasabb szinten valósulhasson meg.

Valójában tehát a döntéshozatalt támogatják a gyorsabb adatfeldolgozással, és végrehajtással, de az irányítás egyenlőre marad a mi kezünkben.

Noha az előző ipari forradalmakkal szemben a mostani exponenciális fejlődés nem várt ütemű növekedést hoz, ne feledjük el, hogy azok előtt állva szintén előre nem látható változások következtek be, ebben pedig nincs különbség az első három és a negyedik ipari forradalom között. Az üteme, a gyorsasága változott, ami egyre több szektorban megnyilvánul.

Hazánkban például úgy, hogy az állam igyekszik az innovációt, a munkaerő képzését és az üzleti rugalmasságot biztosítani. Főként az autóipar az a terület nálunk, amiknél számtalan automatizálható munkafolyamat van, melyet támogatásokkal, pályázatokkal igyekszik segíteni az állam.

A Digitális Jólét programnak ugyanakkor fontos szerepe lenne ezen újítások alkalmazásához szükséges tudás átadásában is. Hiszen a szakmai fejlesztés fontossága talán még nagyobb, a területei változtak.

Tehát amit már sokszor hallottunk, a technológia fejlődése mit sem ér a munkaerő képzése nélkül, ami alkalmazni tudja az életét megkönnyítő innovációkat.

Az Acloudnál figyelmet fordítunk arra, hogy megoldásaink könnyedén integrálhatóak legyenek a vállalati kultúrában, és minél könnyebb legyen az átmenet azokra az eszközökre, melyek hosszú távon megkönnyítik a cégvezetők és könyvelők életét.

Kérdésed van? Tedd fel nekünk!

http://acloud.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr3414181085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása