Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Unikornisok márpedig léteznek!

2018. augusztus 13. - Könyvelés a felhőben

unicorn-230432_960_720.jpg

Ugyanakkor ne a mitológiai egyszarvút képzeljük magunk elé, ha ezt a szót halljuk, üzleti fogalomról van ugyanis szó.

A hangzatos cím pedig egy egyszerű fogalmat takar, a több mint 1 milliárd dollárra értékelt technológiai startupokat illetik ezzel a névvel.

Tehát ha 200 millió dollár befektetői tőkét kap egy cég cserébe a 20%-áért, akkor az már unikornisnak számít.

A rekord növekedés, amit produkálnak a befektetők pénzéből, ha azonnali megtérülést nem is, de jelentős piaci részesedést tudnak hozni hosszabb távon.

Természetesen Amerika, a Szilícium-völgy az unikornisok őshazája, de Kína szépen lassan, de biztosan beelőzi (gondoljunk csak a Xiaomi márkára), Európa pedig kullog utánuk.

Noha magával az unikornis elnevezéssel nem mindenki találkozott, de ezen cégek biztosan a legtöbbünk előtt ismertek: Alibaba, Uber, Airbnb, Snapchat, Pinterest, Dropbox, Twitter, LinkedIn, SpaceX, csak néhány a legendák közül.

Közülük a kivonulásáig hazánkban is népszerű Uber történetét ismertetjük röviden.

Aki nem ismerné az Ubert, a közösségi utazás talán a legpontosabb megnevezése, a rendszerén keresztül regisztrálhattak pénzt keresni akaró sofőrök a saját autóikkal, és a taxis tarifáknál kedvezőbben utazni kívánó felhasználók. Az üzleti modell egyszerű volt és nagyszerű, azonban az egyes országok szabályozásához való igazodás hozott nehézségeket.

2009-ben indult, négy évvel később már unikornissá vált, megtestesítve az amerikai álmot. Hamarosan a világ legértékesebb startupjává is választották. A növekedés fázisában nem is akadt vetélytársuk, azonban a későbbi vezetőségi problémák vagy botrányok már kikezdték a diadalmenetet.

Létrehozott egy ázsiai leányvállalatot is a cég, ez a Didi Chuxing, mely a kínai piacon fölébe is került az anyavállalatnak.

Gyakorlatilag ahol nem tudott egy adott országban „egyeduralkodó” személyszállító céggé válni, ott bekebelezte a konkurenciát, így a növekedése továbbra sem állt meg.

És hogy miben látja a jövőt egy ilyen múltú cég: egyértelműen az automatizáció felé mutat minden törekvésük, vagyis az önvezető autók irányába tesznek lépéseket.

Hogyan automatizálhatod a folyamatokat Te is a céged életében? Kérdezz tőlünk!

http://acloud.hu/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr1414178139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása