Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

A világ legjobb munkahelyén jártunk

2018. augusztus 07. - Könyvelés a felhőben

pexels-photo-317414.jpeg

A Montessori filozófiáról a gyermeknevelésben jártasak már biztosan hallottak, azonban nem csak ezen a területen alkalmazhatóak az itt lefektetett alapok. Bizony, a munkahelyek esetében is ugyanúgy sikerrel működnek, példaként szolgál erre a világ legjobb munkahelyének többszörösen megválasztott Google.

Maria Montessori filozófiája a képességek fejlesztését az elméleti tudással szemben, a folytonos próbálkozást, az önállóságot, az innovatív környezetet, a kölcsönös tiszteletet és a különbözőségek elfogadását helyezi középpontba, amit a Google két alapítója, Larry Page és Sergey Brin is magukévá tettek és alkalmaznak cégüknél.

Mégis hogyan néz ez ki a gyakorlatban? Hetente kerülnek megrendezésre olyan fórumok, ahol a Kaliforniában található Googleplexben bárki bármilyen kérdést feltehet az alapítóknak. Hatalmas figyelmet fordítanak a dolgozók jó közérzetére, amit a wellness központnak is beillő környezet, a napi háromszori ingyen étkezés, a munkahelyen kívüli feladatok elvégzésére (pl. bevásárlás, kocsi mosás stb.) külön személyzet és nem utolsó sorban a mesés fizetések, magasabb szinten részvényopciókkal csak pár érv, ami miatt álommunkahely lehet a Google.

A kreativitást ösztönző munkakörnyezet, a folyamatos fejlődés lehetősége és a felnőttként kezelt dolgozók valóban hivatásnak tekintik az itt zajló munkát, ami a munka-magánélet összekapcsolódását is jelenti. Kérdés, hogy ez valóban előnyös-e hosszú távon. A Google dolgozói számára biztosan.

A felvételi sem a hétköznapi módon zajlik a cégnél, ugyanis a diploma meglétére kevésbé helyeznek hangsúlyt. Néhány kérdés, ami állítólag kiszivárgott, ehhez hasonlókra kell tudnia a választ, aki a Google amerikai központjában szeretne dolgozni:

Hány benzinkút található az Egyesült Államok területén?

Hány golflabda fér el egy átlagos amerikai típusú iskolabuszban?

Mennyibe kerülne, ha az összes ablakot lemosatnád Seattle-ben?

Mekkora szöget zár be a kis- és nagymutató, ha épp negyed négyet mutat az óra?

Készíts tervet arra, hogyan ürítenéd ki egy vészhelyzetben San Franciscót!

Vajon Te felvételt nyernél a Google-hoz? (utóbbi már nem a kérdéssor része J

 

Forrás: eduline.hu

 

http://acloud.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr7014166847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása