Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Hogyan legyek jó könyvelő?

2018. augusztus 02. - Könyvelés a felhőben

kep_3.jpg

Milyen képességek, tudás, adottságok kellenek ahhoz, hogy a könyvelő szakma krémjéhez tartozz? Egy mérlegképes könyvelő képzés ugyan feltétel, de önmagában nem elégséges ahhoz, hogy hűséges vállalkozók vagy vállalkozások sora kopogtasson Nálad.

Az álomkönyvelő ismérvei például, hogy rugalmas, folyamatosan képzi magát, elkötelezett a hozzá forduló vállalkozások és vállalkozók sikerei felé, kérés nélkül folyamatosan tájékoztatva őket a kötelezettségeikről. Nem az utolsó pillanatban.

Igényli – főként kezdetben – a személyes találkozást, mert így tudja megismerni ügyfelét, valóban személyre szabott tanácsadásban részesíteni. Tud az ügyfele életében bekövetkező pénzügyeket is érintő változásokról, így ha a jogi szabályozás módosul, naprakészen tájékoztatja arról őket.

Az elérhetőség is fontos szempont egy könyvelő esetében, hiszen az ügyfél többnyire nem ok nélkül telefonál. 24 órán belül illik visszajelezni, illetve a szabadságot jóval előbb bejelenteni, így az ügyfelek nem érzik cserbenhagyottnak magukat. Ha megoldható, másik könyvelőhöz irányítja a távolléte alatti megkereséseket. A bizalom ennek a hivatásnak alapfeltétele!

Ezek a dolgok a kevésbé kézzelfoghatóak, inkább a hozzáállásról árulkodnak, mégis sokat elárulnak a szakemberről.

És most jöjjenek azok, amik az „alapfelszereltséghez” tartoznak egy magára valamit is adó könyvelő esetében.

A szerződés, ami tartalmazza a felelősségi köröket és kötelezettségeket, valamint kitér a díjakra és a felmondás feltételeire. Az ügyfélkapu kérdését is tisztázni kell a szerződésben. A sajátját használja a könyvelő vagy az ügyfeléét? A sajátjával nagyobb felelősséget vállal, ezért ez is adhat egy pluszt az ügyfél szemében. Ugyanígy a hitelességhez hozzátartozik az is, hogy a könyvelő számlát ad az általa elvégezett munkákról.

A szakmai felelősségbiztosítás arra az esetre védi, ha tévedne, mivel ő is ember. Ha hibázik, de a bírságot nem tudják valamilyen okból behajtani rajta, akkor jöhet jól egy ilyen típusú biztosítás.

Képviseli ügyfelét a hatóságok felé. Hiszen a cégvezető sok esetben nem látja át olyan mélységig a jogszabályokat, amivel biztonsággal helyt tudna állni egy ellenőrzés során. A könyvelő feladata és felelőssége, hogy az ellenőrzés során minden rendben legyen.

Ehhez szükséges az is, hogy rendszerre szoktatja ügyfeleit, hiszen ahhoz, hogy a munkáját megfelelően el tudja végezni időben leadott számlákra van szüksége.

Noha minden vállalkozó számára egyértelmű, hogy a könyvelő értük van, a napi teendőik mellett a legtöbben nem szívesen szakítanak időt az adminisztrációs feladatokra. Teljes mértékben ezt nem tudják ugyan kiküszöbölni, de egy munkáját lelkiismeretesen végző könyvelő nagy terhet vehet le a vállukról. Arról nem is beszélve, hogy a könyvelő célja is egy az ügyfelével: legális körülmények között hogyan fizesse a lehető legkevesebb adót.

A könyvelőket és vállalkozókat szerencsére ma már számtalan megoldás segíti az automatizálható folyamatok egyszerűsítésével. Bármelyik oldalon álljon is, érdemes megismerkednie ezen lehetőségekkel, hatékonyabbá tennie vállalkozását. Kérdezzen tőlünk!

 http://acloud.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr8014158007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása