Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Az IBM a szabadalmak gyűjtőhelye

2018. július 12. - Könyvelés a felhőben

pexels-photo-1040157.jpeg

A Kék Óriás a világ egyik legismertebb informatikai cége, logójáról kapta ezt a becenevet. A Microsofthoz hasonlóan meghatározó szereplője a piacnak, a Dow Jones Ipari Átlag számításában őt is alapul veszik.

Története csaknem két évszázadra nyúlik vissza, így nem tartozik a Szilícium-völgyi garázscégek sorába.

1890-ben a népvándorlási hullám indukálta az Egyesült Államokban a népszámlálás akkor leghatékonyabb módszerét, a lyukkártyákat.

Érdekesség egyébként, hogy egy versenyt írtak ki, melynek győztese a lyukkártyás megoldás és feltalálója Herman Hollerith lett, akinek a szülei maguk is bevándorlók voltak Amerikában.

Hollerith a sikeren felbuzdulva céget is alapított Tabulating Machine Co. néven, melyet Charles R. Flint egyesített két másik céggel. Ezek a mérleggyártást, az ipari blokkolóórákat, lyukkártya-leolvasókat, sajt- és hússzeletelőket is gyártottak, így jóval több területet tudtak lefedni.

1914-ben Thomas J. Watson ügyvezetésével a cég megkezdte a terjeszkedést Dél-Amerikában, Európában, Ázsiában és Ausztráliában.

Tíz évvel később, 1924-ben pedig megszületett az International Business Machines Corporation a globális terjeszkedésre válaszként.

A folyamatos megújulás a különböző korszakok igényeihez igazodva – ez volt az IBM sikerének záloga. A második világháború során ugyanis hadiüzemmé alakították át gyáraikat. Ezekben az években a Harvard Egyetemmel karöltve és Neumann János elvei alapján dolgozták ki a Mark I. nevű számítógépet, mely automatikusan képes volt hosszú számításokat végezni. Részt vettek emellett az Apollo űrprogramban is, és a Holdra-szállásban nyújtottak segítséget az űrhajósoknak 1969-ben.

Watsont fia, Thomas Watson Jr. követte az elnök-vezérigazgatói poszton, aki követte az apja által kijelölt irányt, így született meg 1971-ben a floppy, majd az áruházi vonalkód leolvasó.

A Deep Blue 1997-es győzelme Garri Kaszparov sakkvilágbajnok felett már a mesterséges intelligencia, az első vezérigazgatóról elnevezett Watson sikerét mutatja be mindennél érzékletesebben.

Hazánkban a cég 82 éve van jelen.

Egy 2016-os adat szerint az IBM 8088 szabadalommal rendelkezik, naponta átlagosan 22 újat nyújt be. Érdekessége egyébként, hogy a szabadalmak harmada a mesterséges intelligenciához, a kognitív számítástechnikához és a felhő szolgáltatásokhoz kötődik, amely tendenciákra érdemes nekünk is figyelmet fordítani, ha egy folyamatosan megújulni tudó vállalatnál ekkora hangsúlyt helyeznek rá.

Szeretné, ha az Ön cége is folyamatosan képes lenne a megújulásra? Ismerje meg a technológiát, mely segít vállalkozása automatizálásában!

http://acloud.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr8214109657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása