Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

A felhő infrastruktúrája

2018. június 21. - Könyvelés a felhőben

pexels-photo-533189.jpeg

Bármennyire rugaszkodunk is el a virtuális térben, minden technológiai vívmánynak van fizikailag megfoghatón része is. Ahogy az egymással összehangoltan működő okoseszközök, melyek egy otthont tesznek korszerűvé, ehhez pedig wi-fire és gerinchálózatra van szükség.

Az optikai sötét szálat úgy kell elképzelni, hogy néhány tíz (de egyre kevesebb) mikrométer átmérőjű üvegszál, melyet egy vezeték vesz körül, melynek kisebb az optikai törésmutatója. A működési elve, hogy a kábel egyik végén belép az impulzus, a vezeték teljes hosszán visszaverődik, majd a szál másik végén lép ki minimális energiaveszteséggel.

Az UTP kábelekhez képest sokkal hatékonyabb, ezért alkalmasabbak a digitális információ továbbítására. 1966-ban alkalmazták először az optikai szálat távközlési vonalként.

A dark fiber vagyis optikai sötét szál esetében a felhasználó a szolgáltatótól csak az optikai szálat béreli és ő maga telepíti tá az adatátviteli berendezéseket. Használati díjat ugyan kérhet érte a szolgáltató, de korántsem olyan jó üzlet a számára, mint ha a szolgáltatásért fizetnénk.

Ugyanakkor ez a kormányzati szférában bevett gyakorlat, amerikai példa, hogy Santa Monicában saját sötétszál-hálózat köti össze a jelzőlámpákat, forgalomszabályozókat és közvilágítási berendezéseket. De például hazánkban 2001-ben a Miniszterelnöki Hivatal is ezt a módszert használta az egységes kormányzati gerinchálózat kialakításához.

Mik az előnyei ennek a megoldásnak? A költséghatékonyság mellett a biztonságos adatátvitel, szabadság a hálózati és adatátviteli technológia megválasztására, ráadásul rugalmasan kiszolgálható a megnövekedett sávszélesség-igény. Ezzel pedig már el is jutottunk a felhő alapú rendszerek nyilvánvaló előnyeihez.

A felhő alapú rendszerek is ezeket az optikai sötét szálakat használják az információ továbbítására. Nem véletlen az sem, hogy a Google már egy évtizede nekikezdett a saját hálózat kiépítésének. A Microsoft pedig követi a példáját, hatalmas energiákkal fordul ezen terület felé, befektetőként részt vesz egy Egyesült Államokat, Kínát, Tajvant, Dél-Koreát és Japánt összekötő mélytengeri hálózat kiépítésében.

Szeretné Ön is élvezni a technológiával járó előnyöket? Tudja meg, milyen előnyei vannak vállalkozása számára, ha megtalálja a számára ideális felhőszolgáltatót!

 http://acloud.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr1714062101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása