Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Óvatosan a mesterséges intelligenciával!

2018. június 19. - Könyvelés a felhőben

robonaut-600982_960_720.jpg

A mesterséges intelligencia napjainkban egyre inkább körülveszi a mindennapjainkat. Ott található a telefonunkban, az egyre okosabb otthonainkban, a munkánkhoz használt programok között. Az éltünk pedig általuk könnyebb lesz, hiszen a gépi tanulásnak köszönhetően egyre komplexebb feladatokat bízhatunk rájuk. Hol lesz ennek a folyamatnak vége? Ez az a költői kérdés, amit a technológia legnagyobb elméi sem tudnak, mégis rendszeresen szólalnak fel aggályaikat kifejezve a beláthatatlan következményektől.

A nemrégiben elhunyt Stephen Hawking az emberiség végét jósolta a mesterséges intelligencia térnyerésének köszönhetően. Szerinte a gépek képesek lesznek újratervezni magukat, ami az emberi evolúciónál sokkal nagyobb ütemű fejlődéssel az emberiség végét jelentheti.

Elon Musk, aki még Mark Zuckerberggel is szembement a mesterséges intelligenciáról alkotott véleményével azt az egy utat látja megoldásnak, hogy a digitális és a biológiai intelligencia egybeolvad, közvetlenül tudunk kommunikálni a gépekkel. Készen kell állnunk a megfelelő adatátviteli eszközökkel, mire a törvényszerűen bekövetkező technológiai robbanás bekövetkezik, különben feleslegessé válunk a gépek számára.

Nemrégiben szólalt fel Sergey Brin, a Google társalapítója, mely cégről köztudott, hogy a legtöbb szolgáltatása ma már mesterséges intelligencia alapú.

A vezető optimista ugyan, és nem fogalmazott meg konkrét veszélyforrást, de azt egyértelműen kimondta, hogy óvatosságra, felelősségre és alázatra van szükség ehhez az úthoz. Érdekesség egyébként, hogy az Alphabet, mely a Google-hoz tartozó cégek anyavállalata drónfelvételeket elemző gépi tanulásban segített a Pentagonnak, mely után a Google alkalmazottai követelték, hogy szálljon ki a projektből.

Hogy egy pozitív véleménnyel zárjuk a sort, Ray Kurzwell - aki többek között a korszakteremtő A szingularitás küszöbén című könyv írója - szerint hamarosan az elménket tudjuk feltölteni egy gépre, ezzel biztosítva a hallhatatlanságot, és egy könnyebben karbantartható testben tovább létezve szuperintelligenciát hozhatunk létre az emberi és digitális intelligencia összeolvadásából.

Könyve egyébként tudományos alapokon nyugvó kötelező olvasmány a téma iránt érdeklődőknek. 

Forrás: hvg

Kérdése van, hogyan használhatja ki a legmodernebb technológiát cége automatizálásához? Kérdezzen minket! 

http://acloud.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr4214057600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása