Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Könyvelő vagy? Így lesznek nyugodt napjaid bevallás előtt!

2018. június 13. - Könyvelés a felhőben

pexels-photo-267582.jpeg

A könyvelőt a cégek és a vállalkozások általános problémamegoldónak tekintik. Aki mindig elérhető, ismeri a számviteli jogszabályokban foglalt kötelezettségeket és napra készen lépést tart a változó szabályozási háttérrel, hatékonyan, gyorsan dolgozik a többnyire utolsó pillanatban beeső ügyfelekkel, számlákkal is. Emellett képes átlátni az ügyfelei – akár szakmai és modern technológiát is tartalmazó – adottságait.

És mire vágyik a könyvelő?

Többnyire minden könyvelő álma a kevesebb, nagyobb ügyfél, mert egyszerűen kevesebb relatív odafigyelést igényel egy-egy terület kézben tartása.

Az is fontos szempont például egy könyvelőiroda esetében, hogy a munkatársak egységesen magas színvonalat képviseljenek. A könyvelő felel ugyanis azért, hogy megfelelően tájékoztassa ügyfelét a kötelezettségeiről, időben szóljon neki a közelgő határidőkről és felhívja a figyelmét arra, milyen dokumentumokat kell a rendelkezésére bocsátania. Pontosságot és precizitást követel meg ez a munkakör, ahol nem lankadhat a figyelem.

A könyvelők rémálma lehet, hogy a kényes adatok az informatikai rendszer meghibásodásból elvesznek, esetleg feltörik őket és ilyen módon sérül a biztonságuk. Sajnos egy könyvelő nem lehet informatikus is egyszerre, és sok esetben amíg probléma nincs, nem is jut eszébe egy irodának, hogy időről-időre karbantartást kell végezni a gépeken.

Arról nem is beszélve, hogy egyre több olyan megoldás létezik, ami megkönnyíteni hivatott a könyvelők életét. Az online számlázó programok létrejöttével lényegesen egyszerűbbé vált a számlák továbbítása, így az esélye is csökken annak, hogy elkallódik egyik-másik.

Természetesen azt se felejtsük el, hogy a könyvelő is vállalkozó, akinek az a célja, hogy munkáját minél hatékonyabban végezze, azokat a folyamatokat, amiket lehet, automatizálni tudja, hiszen így csökken az emberi és időbeli ráfordítása, ezzel pedig egyenes arányban az anyagi is.

Emberek vagyunk ráadásul, és így bármennyire maximumra törekszünk is önmagunkkal, a teljesítményünkkel kapcsolatban, előfordulhat, hogy főként a túlterhelt időszakokban hibát vétünk, ami ebben a szakmában nem számít bocsánatos bűnnek.

Ha pedig egy rajtunk kívül álló ok, informatikai probléma miatt csúszik el bármi a kiélezett határidők előtt, az szintén rengeteg stresszt okozhat ezen szakma képviselőinek.

Ma már egyre több olyan rendszer segíti a könyvelők munkáját, ami ezekre az égető szükségletekre kínál megoldásokat.

Az egyik legkomplexebb, legteljesebb körű igényeket kiszolgáló menedzsment rendszer az Acloud, mely segíti a könyvelők és ügyfeleik közötti kapcsolattartást, olyan adminisztratív folyamatokat, mint az időpontfoglalás, az ügyfél számláinak feltöltése, amit bárhonnan, bármikor el tud végezni. Ugyanakkor automata kontírozó és számla felismerő rendszer is olyan sajátságai, amivel a teljes könyvelői portfóliót lefedi.

A felhő alapon működő rendszer nemcsak kényelmessé teszi a feltöltést, hiszen bárhonnan elvégezhető az ügyfél és a könyvelő oldaláról, de a rendszeres biztonsági mentéseknek köszönhetően az adatok is védve vannak.

Az igazán jó könyvelők munkájára mindig szükség lesz, ezért szeretnénk őket abban segíteni, hogy valóban azzal tudjanak foglalkozni, ami a feladatuk, levéve a vállukról a fölösleges terheket.

Ismerjen meg minket és kérje személyre szabott ajánlatunkat!

http://acloud.hu/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr6814045370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása