Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Kinek ajánlott leginkább a felhőszolgáltatás?

2018. május 11. - Könyvelés a felhőben

pexels-photo-927022.jpeg

A 2010-es évektől egyre népszerűbb felhőszolgáltatások számtalan előnyéről már beszámoltunk egy korábbi írásunkban, azonban mégis vannak olyan területek, ahol a használatuk különösen ajánlott, nagy terhet vesz lesz a cégek válláról.

A legfontosabb előnyök között említettük a folyamatos frissülést, amit a szolgáltató biztosít, nincs szükség cégen belüli erőforrásokat erre pazarolni. A hozzáféréssel rendelkezők számára láthatóvá válnak a felhőben tárolt adatok, így a helyhez kötöttség megszűnik, illetve az információ is gyorsabban, hatékonyabban ér célba. A rendszeres biztonsági mentés is a szolgáltató feladata lesz, így egy esetleges hiba vagy támadás esetén könnyedén visszaállítható az eredeti állapot.

Kik és hogyan használják elsősorban?

Arra a kérdésre, hogy mely szegmens számára jelent leginkább megoldást a felhő alapú rendszerek használata, nincs egyértelmű válasz. Elsősorban a kevésbé tőkeerős KKV-k és nagyvállalatok szokták igénybe venni, a döntőek azonban inkább a szempontjaik a választásban.

A felsorolt előnyökön túl idényszerűen is jelentkezhetnek ugyanis megnövekedett adattárolási igények, melyre megoldást jelentenek ezen szolgáltatások.

Ezzel kapcsolatosan ragadjuk meg az alkalmat arra is, hogy bemutassuk a különböző típusokat hozzáférhetőség alapján.

A publikus vagy nyilvános felhőnél minden eszközt és szoftvert a felhő biztosít, böngészővel és internet kapcsolattal kell csak rendelkeznünk a használatához. Ami kihívást jelent ennél a típusnál, az ügyfelek izolálása.

A privát felhő, ahogy a neve is mutatja saját vagy bérelt erőforráson működik. Nagy előnye, hogy emiatt teljesen testre szabható. Megoldást jelent a nyilvánosnál meglévő problémákra, ugyanakkor az üzemeltetés itt a tulajdonos feladata.

A hibrid megoldás esetében többnyire a privátot szokták kiegészíteni nyilvánossal például a megnövekedett tárhelyigény kielégítésére.

Milyen szempontok a fontosak választáskor?

Döntéskor a kérdés nem is az, hogy milyen szegmenseknek ajánlható a felhő szolgáltatás, hanem hogy milyen típusút válasszanak. Az induló cégek és kisebb KKV-k számára elég lehet egy hosztolt nyilvános, míg a nagyvállalatok számára inkább a privát az ajánlott. Szerencsére a növekedés ütemével a szolgáltatás is rugalmasan méretezhető. A nagyobb biztonságot igénylő – például jogi és pénzügyi – területeken fontos, hogy megfeleljen bizonyos feltételeknek. Ilyen az amerikai PCI biztonsági szabvány, ami a bankkártya adatok kezelését szabályozza.

Mielőtt letesszük voksunkat egy adott tárhelyszolgáltató mellett, elsőként határozzuk meg az igényeinket, hogy mely területeket szeretnénk felhőbe tenni, majd az igényeinknek biztosítani tudó, referenciákkal rendelkező szolgáltatót válasszuk ki kellő körültekintéssel. Így hosszú távon is jó döntést tudunk hozni, számításba véve a fejlődés lehetőségeit a választott felhőszolgáltatásunkkal.

Tervezze meg, hogyan tudja optimalizálni vállalkozása folyamatait a felhőszolgáltatással. Ismerje meg ajánlatainkat vagy kérdezzen tőlünk!

http://acloud.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr3413908096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása