Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Ünnepi hangulatban - hiánypótló technológiai vívmányok

2018. december 24. - Könyvelés a felhőben

Minket is elkapott az ünnepi hangulat, így alkalomhoz illő témával készültünk: összeszedtük a legérdekesebb és legőrültebb karácsonyhoz kötődő technológiai találmányokat!

baby-blur-celebration-257910.jpg

A technológiai újítások korát éljük: elég csak hangosan kimondani, hogy "bejgi recept", és Siri vagy Alexa már keresi is a megfelelőt. Interneten válogathatunk a karácsonyi zenék kavalkádjából, pár kattintással elérhetjük kedvenc karácsonyi filmünket. Sőt, az ajándékvásárlás is sokkal egyszerűbb, hiszen a tömeget elkerülve rendelhetjük meg a tökéletes meglepetést a fotel kényelméből. De messze van még a jéghegy csúcsa! Következzen a lista:

A karácsonyfa, mely eloltja magát

2011-ben látott napvilágot a szabadalom, melynek alapötletét egy valós probléma adta: a karácsonyfák gyúlékonyak. James Hopkins a lakástüzek kockázatát akarta minimalizálni, amikor feltalálta az önmagát eloltó karácsonyfát. A dolog kulcsa a tűz oltására alkalmas anyaggal töltött tartályban rejlik, mely kívülről egyszerű ünnepi dekorációnak látszik, azonban tűz esetén automatikusan kinyílik és beborítja az egész fát, ezzel meggátolva a tűz elharapódzását.

A füstérzékelő angyalka

Ennél kicsit visszafogottabb, viszont felettébb hasznos találmány az angyalka formájú karácsonyfadísz, mely belül egy füstérzékelőt rejt. Ezzel az egyszerű és dekoratív megoldással biztonságban tudhatjuk otthonunkat anélkül, hogy karácsonyfánk önálló akcióba kezdene! ;)

A mesterséges intelligencia által írt karácsonyi dal

A találmány a Torontói Egyetem kutatóihoz kötődik. Elsőként a kutatók több órányi popzenét töltöttek fel az eszközbe, hogy meghatározhassák a "jó zene algoritmusát", majd karácsonyi történetekkel és kulcsszavakkal látták el azt. Bár a megoldás még nem öltött végleges formát, elképzelhető, hogy hamarosan elbúcsúzhatunk a mára már unalomig ismételt karácsonyi daloktól.

Karácsonyfa öntöző rendszer

Sokak szeretnének élő karácsonyfát, ám felmerül ilyenkor a tartósság és a locsolás kérdése. 2002-ben született meg a problémára a válasz egy ajándéknak álcázott távirányítású öntözőrendszer formájában. Az ajándék belseje valójában egy tartály, melyet vízálló réteg véd. A tervezéskor még arra is ügyeltek, hogy a csomagon helyet kapjon egy indikátor, mely a benne levő víz mennyiségét mutatja.

Az eszköz, mely megakadályozza, hogy kis kedvenceink felmásszanak a fára

A háziállatos otthonokban - főként macskák esetében - minden évben felmerül a probléma, hogy négylábú barátaink játszótérnek vélik a karácsonyfát. Ennek megakadályozására találta fel Nancy A. Ross az állítható és újrahasznosítható karácsonyfavédőt, melyet a fa alsó részére kell felhelyezni, ezzel meggátolva, hogy a macskák fel tudjanak kapaszkodni az ágakra.  

adorable-animal-cat-236587.jpg

És ezek csak a múlt találmányai, még előttünk van a hologram lakásdekoráció, a virtuális valóság karácsonyi csodavilág és számos hasonló hiánypótló eszköz, melyekre azt hisszük, nincs szükségünk, de ha már tudunk létezésükről, meg kell szereznünk őket!

Boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek!

 

Forrás: http://pdfpiw.uspto.gov/, www.vox.com, www.forbes.com

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr4414507776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása