Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Hasznos Google Chrome bővítmények

2018. december 10. - Könyvelés a felhőben

A Google Chrome a legnépszerűbb böngésző típus, a Statista adatai szerint az elmúlt években folyamatosan nőtt a Chrome-ot használók aránya, idén pedig már a böngészők globális piacának több, mint kétharmadát tette ki. Nem is meglepő, tekintve, hogy a Google rendszeres újításokkal és kényelmi funkciók integrálásával próbálja mind magasabbra tenni a mércét. Erre hoztunk most néhány példát, a következőkben ugyanis bemutatunk Nektek 5 kényelmes és felhasználóbarát Chrome bővítményt!

computer-display-google-163109.jpg

  1. Google Mail Checker

A Levélfigyelő nagymértékben megkönnyítheti életeteket, hiszen nem kell külön felmenni a Gmail felületére, hogy csekkoljátok a leveleiteket. Különösen hasznos lehet, ha fontos e-mailt vártok valakitől: ahelyett, hogy 10 percenként lépnétek be a fiókotokba, csak néha rá kell pillantanotok a Chrome jobb felső sarkára. A bővítmény ikonjára kattintva ráadásul azonnal a Gmail felületére juttok.

Két fontos tudnivaló:

  • ahogy a leírásból is következik, a Gmail fiók megléte elengedhetetlen feltétele a bővítmény használatának.
  • tartsátok szem előtt, hogy a Mail Checker a promóciós, valamint közösségi leveleket is számolja


 2.  Data Saver

Az adatforgalom-csökkentő elsősorban azoknak ajánlott, akik nem rendelkeznek korlátlan internettel. Bekapcsolásával a Google szerverei tömörítik az oldalakat megnyitás előtt, ezzel optimalizálva az adathasználatot. A bővítmény használatával továbbá követhetitek is, hogy mennyi adatot használ egy-egy oldal, így saját tevékenységeket is monitorozni tudjátok. A bővítmény okostelefonon is működik, és rendkívül jó szolgálatot tesz, ha egyébként hónap végére mindig belassul az internetetek.

  1. High contrast

A megoldás éjjeli baglyok számára! A bővítmény beállításával az oldalakat az általatok választott színséma filterrel tudjátok olvasni, ezzel is kímélve szemeteket. Megemlítendő azonban, hogy a képek esetében a színséma nem változtatható, tehát csak szöveges tartalmakon tudjátok használni. Óriási megkönnyebbülés tud lenni, ha órákon át a monitort kell néznetek.

vidar-nordli-mathisen-608720-unsplash.jpg

 

  1. Similar Pages

Veletek is előfordul, hogy időnként teljesen rákattantok egy témára? Akkor a Google Hasonló oldalak bővítményt Nektek találták ki! Elég csak ráklikkelnetek a futtatást elindító gombra, és a Google hasonló tartalmú oldalak kavalkádját dobja ki, anélkül, hogy nektek kellene gondolkodnotok a megfelelő kereső kulcsszavakon.

  1.  Earth View from Google Earth

A mi kedvencünk ez az egyébként semmilyen célt nem szolgáló bővítmény, mely azonban igazi felüdülést kínál egy hosszú munkanapon! Nem csinál mást, mint hogy minden megnyitott oldalnál bedob egy lenyűgözően szép képet a Google Earth-ről, ezzel pár másodpercre tökéletesen kikapcsolva agyatokat a szürke hétköznapokból. A képeket le is tudjátok menteni, illetve barátaitokkal is meg tudjátok osztani. Kell ennél több? ;)

louis-maniquet-684906-unsplash.jpg

A listát természetesen még oldalakon keresztül folytathatnánk, nem is beszélve a nem Google által fejlesztett bővítményekről, melyek szintén megtalálhatóak az áruházban. Keresésnél szűrhettek funkció, eszköz vagy akár értékelések alapján. Nézzetek körül és meg fogtok lepődni, hogy mennyi szuper lehetőséget kínál számotokra: https://chrome.google.com/webstore/category/extensions

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr6214469928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása