Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Jótékonykodás online - Hogyan kezdjünk neki?

2018. november 05. - Könyvelés a felhőben

collaboration-community-cooperation-461049.jpg

Jót cselekedni anélkül, hogy egyáltalán fel kellene állnunk a kényelmes fotelből? De még mennyire!

Az online kommunikáció egyre több utat nyit meg az adakozni kívánók előtt. Mutatunk néhány szuper megoldást!

Elég csak ellátogatni az adjukossze.hu oldalra, mely a NIOK Alapítvány által adományozás céljából működtetett platform. A felületen különböző célok és kampányok közül választhatjuk ki azt, amelyiket támogatni szeretnénk, majd csupán pár kattintással véghez is vihetjük az általunk kívánt összeg adományozását.

Ugyanígy közvetlenül is megkereshetjük az általunk támogatni kívánt szervezet vagy alapítvány honlapját, ahol egészen biztosan fellelhető lesz egy adományozási felület.

Természetesen a legnagyobb közösségi média oldal is lépést tart a trendekkel, így már megjelentek az "Adakozás" gombok a civil szervezetek és alapítványok oldalain. Erre kattintva közvetlenül az adott szervezet adományozási oldalára jutunk.

Nem csak anyagi javakkal lehet azonban támogatni szervezeteket, gyakran lehet szükségük önkéntes munkára is, mely szintén végezhető interneten keresztül az otthon melegéből. Ilyen lehet például az online kommunikációs tevékenység segítése, háttérkutatások elvégzése, vagy akár fordítási munkákban való részvétel. A lehetősége tárháza szinte végtelen! :)

Vannak továbbá vállalkozások, melyek kifejezetten a digitalizáció nyújtotta lehetőségekre húzták fel koncepciójukat. Így tett például a Fairfood (link: http://www.fairfood.hu/), melynek alapítói online ételrendelést kínálnak a velük szerződésben álló éttermekkel úgy, hogy a vásárlók közben minden rendeléssel rászorulókat támogatnak. A Fairfood életre hívói továbbá minden hónapban rendeznek "jó(t)evéseket", melyek során tagéttermeik és vásárlóik adományaiból készítenek piknikeket különböző alapítványok számára.

kate-remmer-206795-unsplash.jpg

Idén nagyot robbant az "álláskereső kutyusok" (link: https://www.facebook.com/allaskeresokutyusok/) nevet viselő projekt, mely hasonló alapokra épül: az online világ segítségével szórakoztató, és egyben elbűvölő módon kerestek gazdikat a menhelyen várakozó kutyák számára.

Ehhez hasonlóan menhelyek támogatására jött létre a virtuális örökbefogadás jelensége. A Noé Állatotthon (link: http://www.noeallatotthon.hu/) esetében például lehetőség van effajta támogatásra: tökéletes megoldás azok számára, akik szeretnének tevőlegesen is hozzájárulni a menhely működéséhez, ám nem áll módjukban otthon állatot tartani. A Noé online adatbázisából kívánságuk szerint kiválaszthatják azt a cicát vagy kutyát, akinek az ellátását attól fogva havonta támogatják anyagilag.

Itthon még kevésbé elterjedt, ám külföldön számos projektet alapoznak közösségi finanszírozásra. Ennek szépsége, hogy bárki felteheti az általa megvalósítani kívánt ötletet az internetre annak érdekében, hogy mások anyagilag támogassák azt. A Crowdfunding jelenségét számos remek közösségi kampányra is fel lehet használni, például játszóterek felújítására vagy éppen iskolák kicsinosítására.

Láthatjátok tehát, hogy rengeteg lehetőség van jót tenni, és az idő vagy az energia hiánya már igazán nem jelenthez kifogást. A különböző szervezetek számára már akár egy tábla csokoládé ára is nagy segítséget jelent, így ha kedvet kaptatok hozzá, bármilyen kis összeggel is, de támogassatok egy számotokra szimpatikus szervezetet! :)

kat-yukawa-754726-unsplash.jpg

https://acloud.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr2514354031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása