Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

A legfurcsább dolgok, amikért Bitcoinnal fizethetsz

2018. október 12. - Könyvelés a felhőben

pexels-photo-1447418.jpeg

A Bitcoin és általában a kriptovaluták világa sokunk számára megfejthetetlen talány, és ha a működését még értjük is, azt már kevésbé, hogyan tekinthetik hivatalos fizetőeszköznek egyre több helyen.

Ugyan egyre több híresztelés szól a fizetőhelyek számának csökkenéséről, az árfolyam eséséről, azért úgy gondoljuk, még mindig meghatározó a trend és érdemes róla tudni.

Először is nézzük meg, hogyan működnek a tranzakciók a kriptovalutával.

Ahogy a PayPalnál már megszokhattuk, van egy „tárcád” amit fizetésre és fogadásra egyaránt használhatsz.

Ha Te vagy a fogadó fél, a Te tárcád generál egy QR kódot, amit a küldő fél beolvasva, az összeget ellenőrizve nyom rá egy „Send”-et.

Érdemes a QR kódos fizetést választani ahelyett, hogy bepötyögjük a kódot, mert itt a tranzakciók visszafordíthatatlanok, így ha hibázunk, végleg búcsút mondhatunk kriptopénzünknek.

És most nézzük a legszokatlanabb helyeket, ahol elfogadják a kriptovalutát.

  1. Nem kell messzire mennünk, kis hazánkban például az Anker’t nevű romkocsma a Paulay Ede utcában, ahol például a vacsoránkat vagy egy korsó sört is fizethetünk a virtuális fizetőeszközzel.
  2. Ha pedig taxival utazna a fent említett szórakozóhelyre a technokrata vendég, a Budapest Taxiban szintén elég a virtuális pénztárcáját használni a fizetéshez, csak előre kell jeleznie, hogy ebben a „pénznemben” szeretné rendezni az utazása költségét.
  3. Már a hazai agráriumban is rebesgetik, hogy a terményekért és haszonállatokért járó tranzakciók is hamarosan fizethetőek lesznek bitcoinnal, amitől nem utolsó sorban az adminisztráció egyszerűsítését, ezen terhek csökkenését várják.
  4. Az osztrákoknál a postai fizetések is történhetnek már kriptovalutában, az Österreichische Post mind az 1800 postahivatala elfogadja a blockchain alapú fizetőeszközt.

pexels-photo-1099339.jpeg

6. Szeretnél egy luxuslakást Dubajban? Semmi akadálya, ugyanis 2019-es befejezést jósoltak az előzetes tervek annak a több mint ezer lakást és bevásárlóközpontot magába foglaló komplexumnak, ahol 30 Bitcointól foglalhatod le a kiszemelt lakását. Ha nem várnál 2019-ig, és beéred egy zuglói otthonnal, a Netlife Consulting, egy hazai információtechnológiai cég osztotta meg a hirdetést, melyben egy szépen felújított otthont kínáltak 15 BTC-ért ami a 2017-es lakásárak mellett is reálisnak mondható.

7. Ha az adóterheidet szeretnéd BTC-ben leróni, Svájc lesz számodra az ideális célterület, ahol egyre több tartomány áll be a sorba, ahol az adófizetés ebben a pénznemben is történhet.

8. Ha egy kicsit jobban elrugaszkodunk a kézzel fogható dolgoktól, akkor már az általunk támogatni kívánt politikusnak is segíthetjük a kampányát bitcoin alapú adományunkkal. 2013-ban reppent fel a hír, hogy az amerikai Libertariánus Nemzeti Bizottság rendszeresen fogad el támogatást ilyen módon. A visszakövethetetlenség miatt sem kell aggódni, mert az 50 dollár fölötti adományok már nem maradhatnak névtelenek.

9. Noha a BTC mögött nincs valós fedezet, aki ügyesen forgatja a kriptovalutát, vehet belőle aranyat, ami viszont már relatív értékálló, de legalábbis kézzelfogható. Fordítva is működik az adásvétel, ha a kockázatkedvelőbb befektető aranyért szeretne kriptovalutát vásárolni, már ezt is könnyedén megteheti. Az ilyen típusú tranzakciók főként a fiatal, 18-34 év közötti vásárlókra jellemzőek.

10. Aki biztonságosabb vizekre evezne a Bitcoinról, de nincs ötlete, mire költse el virtuális valutáját, annak az ajándékkártyák nyújtanak alternatívát. A Coinbase a világ egyik legismertebb kriptobrókere olyan cégekkel áll kapcsolatban, mint a Nike, a Decathlon, a Tesco vagy a Google Play, hogy csak néhányat említsünk az itthon is megtalálható márkanevek közül. Szép visszavágás ez a kriptovaluták ellenzőinek, hiszen ha ekkora nevek fogadják el most már a BTC-t, az valószínűsíti, hogy egy lecsengő hóbortnál többről van szó.

Noha a népszerűsége töretlen, az elemzők és a józan ész óvatosságra int a fedezet és központosítási nélküli fizetőeszköztől, azonban a meghatározott mennyiség bizonyos értelemben szavatolja az értékmegőrzést.

Ami egyértelműen látható folyamat a világban, hogy a bankrendszer a jelenlegi igényekhez képest elavult, ez pedig újításért, innovatív alternatívákért kiált.

Az innovációt pedig mi is támogatjuk, és segítséget nyújtunk a vállalkozásoknak, hogyan tudják hatékonyabbá tenni a folyamataikat. Kíváncsi rá, hogyan?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr3514298273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása