Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Miért használj te is felhő alapú rendszereket?

2018. szeptember 21. - Könyvelés a felhőben

cloud-computing-2001090_960_720.jpg

Ugyan mi abban hiszünk, hogy mindenki találja meg a hivatását, amivel várja még a hétfő reggelt is, most nem a munkakedvről és lelkesedésről fog szólni ez az írás.

Hanem a munkánkat megkönnyítő, élvezetesebbé, hatékonyabbá tevő felhőszolgáltatásokról.

Amiknek segítségével a világ bármely pontján dolgozhatsz, hiszen a kapcsolattartás az ügyfeleiddel, kollégáiddal nem probléma többé, ráadásul az adataid így vannak a lehető legnagyobb biztonságban. Számtalan más előnyét élvezheted még a felhő alapú rendszereknek, amikkel biztosak vagyunk benne, már most is dolgozol.

Hiszen használsz Google Drive-ot, Dropboxot vagy iCloudot nap mint nap, ha nem is tudtál róla, hogy ezen az elven működnek. De akár a közösségi oldalakat is felhozhatjuk példaként, ez a technológia teszi lehetővé, hogy számtalan felhasználó egy időben férjen hozzá a saját és ismerősei által feltöltött információkhoz.

Többek között ez az oka annak, hogy egyre több cég helyezi bizalmát a felhő alapú rendszerekbe és helyezi ki rendszereinek kisebb vagy nagyobb részét ide.

De nézzük, mik is ezek a vitathatatlan előnyök, amik miatt felhősödik a világ.

Optimalizáld a költségeket rugalmasan!

A cégek infrastruktúra költségeinek optimalizálására egy remek lehetőséget kínálnak a felhőszolgáltatók. Kezdjük ott, hogy a szolgáltatás testre szabható, így csak azért kell fizetnünk, amit valóban igénybe is veszünk. Emellett rugalmas, hiszen ha időlegesen nagyobb kapacitásra van szükségünk, könnyedén bővíthetjük azt. Nem kell saját szervert fenntartani, erre ott a szolgáltatóé, így az eszközök nagy részéről is lemondhatunk.

Aki már használt vállalatirányítási rendszert, tudja, mekkora áldás ez a cégre és fejlődési ütemre szabható szabadság.

Arról nem beszélve, hogy az üzemben tartása is leegyszerűsödik, már szükségtelen egy külön rendszergazdának ugrásra készen állnia, ha valami nem működik, hiszen a szolgáltató biztosítja azt, illetve a távolból is orvosolni tudják a problémánk.

Dolgozz bárhonnan!

Mivel a felhőben tárolt adatokhoz, a szolgáltató által biztosított szerverekhez csak internet kapcsolatra van szükséged, ezért mobilról, laptopról, táblagépről is elérheted bárhonnan.

Egyszerűbbé válik a kollégákkal, ügyfelekkel való kapcsolattartás, hiszen amit feltöltesz a felhőbe, azt a jogosultsággal rendelkezők mind azonnal látják.

Nem korlátoz itt az eszközöd tárhelye sem, hiszen a felhőben akkora tárhelyet vehetsz igénybe, amekkorára csak szükséged van, így a nagyobb dokumentumok tárolására is kényelmes. Gyakorlatilag kiterjesztjük az irodát, így a közös munka is sokkal hatékonyabbá válik.

pexels-photo-1262302.jpeg

Amit eddig nem mertél megkérdezni a biztonságról

Ezek az előnyök vitathatatlanok, azonban az óvatosabbakban felmerül a kérdés: mennyire biztonságosan tárolhatjuk adatainkat a felhőszolgáltatóknál? Hiszen az interneten bárki hozzáférhet, feltörheti a rendszert, azáltal felbecsülhetetlen károkat okozva.

A jó hír az, hogy a szolgáltatók folyamatosan dolgoznak a biztonsági rések kiküszöbölésén, nem véletlenül vált mára annyira stabillá az adattárolás a felhőben, hogy számtalan pénzintézet is ezt a technológiát választja. Jelenleg a nagyobb kockázatot azok a titkosítatlan adathordozók (például a pendrive-ok) jelentik, melyeket mi, a dolgozók használunk ezért az odafigyelést, a körültekintő biztonsági intézkedéseket be kell tartanunk, mert nélküle hiába a felhő adta biztonság.

key-2114046_960_720.jpg

Maguk a szolgáltatók kiemelten figyelnek a biztonságra, talán előnyként sorolhatjuk fel azt is, hogy az átlagos cégeknél jóval nagyobb tudásbeli és pénzbeli háttér áll a rendelkezésükre egy ilyen háttér kiépítéséhez. Emellett nagy hangsúlyt kapnak az adatmentések, így az elveszett információ maradéktalanul visszanyerhető.

Akinek pedig még ez sem volna kellőképp meggyőző, felhő alapú rendszerekben tárolják adataikat itthon a közigazgatási szervek, de a CIA és az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma is. 

Ha pedig ez nem volna elég, az Amazon, akit senkinek nem kell bemutatnunk, 2006 óta indult el a felhőszolgáltatás irányába, jelenleg pedig bevételeinek egyik legnagyobb százalékát ezen ágazatnak köszöneti.

Mindamellett, hogy a legnagyobb technológiai cégek – mint a Microsoft vagy a Google - helyezik előtérbe az üzleti stratégiájukban a felhőszolgáltatást, nem csak a multik számára kínálnak alternatívát. A kis cégek is rengeteget nyerhetnek a felhőbe költözéssel, hiszen a technológia egyszerűsíti, hatékonnyá teszi az életüket, ami nélkül lemaradnának a fejlődésben konkurenseikkel szemben.

Kíváncsi vagy rá, számodra hogyan nyújtja ezeket az előnyöket egy felhő alapú megoldás? Kérdezz minket!

http://acloud.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr814254131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása