Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Kik az etikus hackerek?

2018. augusztus 27. - Könyvelés a felhőben

pexels-photo-67603.jpeg

Az informatikában is rettegett kifejezés a vírusoké, melyek olyan programok, amik képesek a tűzfallal ellátott, sokszor körültekintő biztonsági intézkedések ellenére is feltörni a rendszereket és zavart okozni ott. A másik félelemre okot adó probléma az informatikában, ha illetéktelenek lépnek be, férnek hozzá bizalmas adatokhoz vagy változtatják meg a rendszerek működését.

Akik ezért felelősek, a black hat hackerek, akik motivációjukban térnek csak el az etikus hackerektől.

Az etikus hacker kifejezés paradoxonnak tűnik, mégis ők veszik fel a harcot fekete kalapos „kollégáikkal” és megelőzik vagy visszafordítják a fent említett romboló folyamatokat.

Mélyebben ismerik a rendszereket, de alapvetően ugyanazokat az eszközöket használja mindkét csapat más-más céllal.

Hogy mennyire piacképes, illetve szükséges az etikus hacker tudása, ezt bizonyítja, hogy olyan cégek, mint a Microsoft, a Google, a Facebook vagy az Apple komoly összegeket fizet azért, ha valaki biztonsági rést talál náluk. Teszik mindezt az után, hogy előbb külön csapatokat, cégeket bíznak meg ezen hibák kiszűrésére.

Mivel minél bonyolultabb, összetettebb ugyanis egy program, annál nagyobb eséllyel lesznek találékonyak az informatika rosszfiúi, esetenként felbecsülhetetlen károkat okozva.

Egyre több oktatási intézmény képzi ma már hazánkban is a hacker szakma legális képviselőit, az Óbudai Egyetemen, a Kürt Akadémián vagy az Euzert uniós továbbképző kft. szervezésében tanulhatják meg az alapokat a szakma iránt érdeklődők. Más kérdés, hogy érdemes alapokkal rendelkezni ahhoz, hogy valóban a mélységéig átlássuk ezt a területet, hiszen egy jó szakembernek a teljes komplex rendszer minden sérülékenységére rá kell tudnia látni.

Különösen fontossá vált a terület a mobilbiztonság illetve a felhő alapú szoftverek esetében. A biztonsági szakemberek sokszor kezdőként is magasabb áron kelnek el, mint junior programozó kollégáik, illetve az országhatárokon túlnyúló megbízásokban is részt vehetnek a tehetségesebbek és elszántabbak.

Tehát aki érez magában indíttatást, érdemes a jó oldalra állnia.

 http://acloud.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr7214200495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása