Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Mi leszel, ha nagy leszel? Programozó!

2018. július 24. - Könyvelés a felhőben

kep_2.jpg

Valószínűleg egy pályaválasztási tanácsadónál ez a hivatás a leggyakoribb mostanában, amin a bérekre tekintve mi sem csodálkozunk.

A programozók a jelen kor szuperhősei, hiszen szinte minden jelenlegi és jövőbeli fejlesztésnek az ő tudásuk képezi az alapját.

Annak ellenére, hogy a fizetések mesések még kis hazánkban is, mégis hiányszakmának számít.

A programozó ugyanis olyan, mint a biológiában a „nem minden rovar bogár, de minden bogár rovar”. Vannak köztük adattudósok, mobilfejlesztők, seniorok és juniorok, hogy az egyes programnyelvekről még ne beszéljünk.

A Hays készített egy felmérést idén (illetve már a korábbi években is), hogy főként budapesti nemzetközi háttérrel rendelkező cégeknél, tehát alapvetően nagyvállalatokra vonatkoznak az adatok.

hays_fejlesztes_1.jpg

Fotó: hwsw.hu

A fizetéseken túl természetesen extra juttatásokkal igyekeznek a programozóik kedvében járni a munkaadók, mint a távmunka lehetőség, részvényopciók vagy pontosan látható, tervezhető karrierút a fejlesztő számára.

A széles körű tudásra van egyre nagyobb igény, amit elősegít az erős fluktuáció is. A mélyebb tudást egy-egy területen a hosszú ideig egy projekten dolgozó informatikusok tudják megszerezni, erre azonban a munkaadói szféra sem kellőképpen felkészült hazánkban. A szakértőkre is egyre nagyobb a szükség pedig, érdemes ebbe az irányba is elmozdulni.

Noha ma már számtalan felnőttképzés áll rendelkezésre – hazánkban a Codecool és a Greenfox a legnépszerűbbek – ezek többnyire más pályáról érkezők számára nyújtanak használható tudást, az évek gyakorlatával szerzett rutint nem adják meg.

A fiatalabb területeken, pl. az IoT-ban még magasabb fizetéseket lehet elérni, értelemszerűen a hozzáértő szakemberek száma is alacsonyabb.

Amik a béreket a junioroknál is emelik, és jobb pozícióból tudnak tárgyalni a fizetésükről, az jellemzően a külföldi vagy startupos gyakorlat.

A különböző programnyelvek, területek közötti bontás az ábrán látható.

hays_fejlesztes_2.jpg

Fotó: hwsw.hu

A dobogósok egyébként az adattudósok a fizetések alapján, akiket a mobilfejlesztők követnek a sorban.

A kérdés pedig évről-évre felmerül: meddig emelkednek és mikor tetőznek a bérek az informatikai szektorban? A választ meghagyjuk az elemzőknek.

Szerencsére Önnek akkor sem kell lemondania a legmodernebb fejlesztésekről, ha nem támogatja profi informatikai csapat a cégén belül. Az Acloudnál segítünk személyre szabottan megtalálni a megoldást a hatékonyabb automatizálási folyamatokra. Keressen minket.

Forrás: HWSW.hu

http://acloud.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr614132025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása