Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Akivel mindig jól kereshetsz: Google

2018. július 19. - Könyvelés a felhőben

pexels-photo-67112.jpeg

A Google ma a megkerülhetetlen kereső, a piaci részesedése a keresők között egy 2016-os adat szerint 68%, hazánkban gyakorlatilag kizárólagosságot élvez a maga 97-98%-ával.

Világszinten másodpercenként 40 ezer keresést indítunk egy 2017-es adat szerint, ami naponta 20 petabyte információ feldolgozását jelenti.

Akárhonnan nézzük, ez a teljesítmény a mindössze 21 éves cég részéről hihetetlen teljesítmény. Honnan indult a keresőóriás világkörüli útjára?

1995-ben a Stanfordi Egyetemen járunk, ahol Larry Page és Sergey Brin végzős hallgatók pengeélen táncoló vitákat folytatnak arról, hogyan lehet a leghatékonyabban feldolgozni az információt, kiszűrni a releváns adatokat.

Kezdetben a Stanford Egyetem aldomainjén futott a rendszer, mely matematikai módszerrel vizsgálta az egyes weboldalak kapcsolati rendszerét.

Kezdetben BlackRub névre hallgató cég az első befektetését a Sun Microsystemsnek köszönheti, melyhez a csekken a Google Kft. nevet írta a kedvezményezetthez Andy Bechtolsheim, a Sun Microsystems egyik alapítója. Napi tízezer keresés futott rajta ekkor, azonban a sajtó már felfigyelt rá, az USA Today és a Le Monde is hírt adott róluk.

1999-ben, egy évvel később már napi 500 ezer keresés futott a Google-ön keresztül.

Az ezredforduló számukra is meghozta az újabb áttörést, egymilliárd beindexelt oldal, az AdWords indulása, partneri kapcsolat kialakulása a Yahoo-val, ezek mind abba az irányba mutattak, hogy szükségtelenné vált a külső tőke bevonása. A szolgáltatások száma és minősége pedig azóta is folyamatosan növekszik, gondoljunk itt az AdSense-re, a Google Maps-re vagy a Bloggerre. A Google Analytics pedig a weboldal tulajdonosok és marketingesek első számú jó barátja, hogy csak néhányat említsünk a legnépszerűbbek közül.

2017-ben a világ legértékesebb cégének nyilvánították a szinte minden technológiai területen jelenlévő keresőóriást, aki többek között a mesterséges intelligencia területén is folyamatosan fejleszt.

Ha pedig a Google szerint kihagyhatatlan a folyamatos fejlődés, tapasztalja meg Ön is, hogyan könnyít életén a felhőszolgáltatások könyvelők és vállalkozások számára kifejlesztett verziója!

 http://acloud.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr3314122317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása