Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

A magyar informatikusok a legjobbak?

2018. június 20. - Könyvelés a felhőben

pexels-photo-340152.jpeg

Bizony, egy újabb hungarikum, amire büszkék lehetünk: a magyar informatikusok a világ élvonalába tartoznak.

Hiány pedig folyamatosan van belőlük: tavalyi adat szerint 22 ezer informatikai szakember hiányzik a hazai piacról, 1 millió az európaiból. Nem véletlenül indított az OTP itthon 2015-ben programozóiskolát, a Codecoolt, melynek sikerét mutatja, hogy évről évre terjeszkedik és újabb iskolákat nyit Európa szerte.

Vagy az egyre nagyobb sikereket magáénak tudó Logiscool, a Breuer Anita által megálmodott és létrehozott programozói kurzusokat indító intézmény. Itt a 6 és 18 év közötti korosztály a célcsoport, hiszen ahogy egy nyelvet elsajátítani minél korábban kezdve érdemes, úgy a programozást megszeretni, egy új szemléletet adni a gyerekeknek is egyre hamarabb kell. A vállalkozás egyébként néhány év alatt 7 országban franchise partnerekkel nyitott új oktató központokat.

Na de térjünk vissza a rangsorra, amiben hazánk igen előkelő helyen szerepelt.

A HackerRank, egy programozókat tesztelő és állasközvetítő cég készítette a felmérést, melynek 2016-os eredménye szerint a világranglista 5. helyén végeztünk, az Egyesült Államokat jelentősen megelőzve, akik a 28. helyet nyerték el a listán.

Másfél millió programozó vett részt a több tízezer teszten végigvezető versenyen, több témakörben állítva fel a rangsort. Az oktatás területén például mi vagyunk az elsők.

Ha a legfiatalabbak generációját nézzük, akkor bíztató az utánpótlás. Egy magyar diák, a 12 éves Názer Lili a Skool projektjén keresztül iskolán kívül tanulta a programozást, majd az UPC Future Markers Nagydíjának nemzetközi top 10-ébe került. A Daily Take Me alkalmazás gyerekeknek segít az időbeosztásban, ahol láthatják, ki viszi őket haza, vagy egyik programról a másikra.

15 éves Horváth Roland érte el második helyezést a nemzetközi versenyen. Egy jelnyelvet oktató interaktív programot írt gyerekek számára, ami a siketek és családtagjaik számára jelent hatalmas segítséget. A Mutasd! app letölthető az App Store-ból, a Google Play Áruházból és a mutasdapp.com oldalról.

A versenyen egyébként ismert problémákra megoldást nyújtó, jövőt formáló és a társadalomra pozitívan ható kezdeményezések vehettek részt.

Idei eredmény, amire szintén büszkék lehetünk, hogy magyar szoftverfejlesztők nyerték a Global Legal Hackathon-t, ahol BME-s diákok egyetlen európaiként jutottak a New York-i döntőbe. A feladat 48 óra alatt egy kiberbiztonsági szoftver fejlesztése volt, amely a jogi szektor működését változtatja meg. A prototípus megalkotásában név szerint Bihary Gergely, Lakatos Péter és Elődi Márton mérnök informatikus, Danóczy Bálint közgazdász, Bihary Dániel jogász és Nagy Kristóf dizájner vettek részt.

Nem csak az informatikusaink, a fejlesztéseink is élen járnak az innovációban. Érdekel mi az az újdonság, ami a vállalkozásod támogatja? Kattints!

http://acloud.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr2814059538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása