Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Te is felhőben élsz! A legnépszerűbb felhőszolgáltatók

2018. május 21. - Könyvelés a felhőben

pexels-photo-607812.jpeg

A felhőszolgáltatást kevésbé ismerők egy tartózkodással vegyes bizalmatlansággal állnak az új technológia előtt, noha ezen rendszerek térhódítása tagadhatatlan az egész világon.

Az Európai Unió például cselekvési tervet tett közzé idén márciusban, melynek célja, hogy a pénzügyi szolgáltatások területén is minél jobban kiaknázásra kerüljenek az innovációk.

Konkrétumok szintjén ez azt jelenti, hogy az EU támogatja a blokkláncok, a mesterséges intelligencia és a felhőszolgáltatások alkalmazását a pénzügyi szektorban. 

Távolinak tűnhet ez a mindennapi munkavégzésünktől, azonban némi túlzással azt mondhatjuk, hogy aki internetet használ, az felhőszolgáltatást is. 

Google Drive-ot valószínűleg mindenki ismeri és régóta él az általa nyújtott lehetőségekkel. Segítségével feltölthetjük, tárolhatjuk és megoszthatjuk a dokumentumokat más felhasználókkal, akik gmailes e-mailcímmel rendelkeznek. Ehhez rendelkezésünkre áll ingyenesen 15 GB tárhely, de havidíjas fizetős szolgáltatásként ez akár 30 TB-ig is növelhető.

Népszerűsége érthető, hiszen egyszerű használat jellemzi és folyamatosan fejlesztik, hogy mindinkább kiszolgálja a felhasználói igényeket.

Egy talán kevésbé ismert funkciója a Backup and Sync, mellyel a memóriakártyára és merevlemezre mentett információkat automatikusan a felhőbe menti ugyanolyan szerkezettel, ahogyan az a gépünkön volt. 

A Dropbox szintén egy sokak által ismert és használt szolgáltatás, a startup úttörő volt a felhőszolgáltatás elterjedésében, népszerűvé válásában. A fájlok tárolására, szinkronizálására és megosztására használhatjuk. 2 GB-os ingyenes tárhelye ugyan nem túl bőséges, fizetős szolgáltatásként azonban ezt is bővíthetjük egészen 1 TB-ig. Sikerét mutatja az is, hogy 2016-ról 2017-re az árbevételük 31%-kal nőtt. 

Az OneDrive-val a Microsoft is beszállt a felhőszolgáltatók piacára. Office 365 előfizetéssel például 1 TB tárhelyet ingyenesen használhatunk. A szelektív szinkronizálás, a nagyméretű csatolmányok hatékony kezelésére alkalmas rendszer, támogatott online és offline mentés, adattárolás, beépített képoptimalizáló modul (mely a fotók minőségét javítja mesterséges intelligencia segítségével), 25 mentésig visszamenőleg megőrzött verziók egy-egy fájlról csak néhány olyan elem, ami miatt cégek számára is professzionális megoldást jelent.

Az Apple híveinek az iCloud kínál hasonlóan komplex megoldásokat az adatok tárolására és megosztására. 5 GB tárhely jár automatikusan, melyet 2 TB-os méretig növelhetünk. 200 GB felett már megoszthatjuk családunkkal az itt tárolt adatokat, egyébként pedig többek között az Apple készülékeink közötti szinkront biztosítja az iCloud. Így iPhone-ról, iPad-ről vagy Macről egyaránt hozzáférhetünk a feltöltött dokumentumainkhoz. 

A Spider Oak a legkevésbé populáris a felhőszolgáltatók között, a biztonságra fokozottan figyelő felhasználók számára csenghet ismerősen a név. Borsos éves díjáért csak a felhasználó férhet hozzá a maximum 5 TB-nyi adatához. Egy korábbi írásunkban már felosztottuk biztonsági szempontból a felhőszolgáltatókat, a Spider Oak a „Zero knowledge” kategóriába tartozik. Bár a cég megtévesztőnek tartotta az elnevezést, ezért „no knowledge”-ra módosította nemrégiben, többek között Edward Snowden, egykori CIA alkalmazott is „zero-knowledge”-ként hivatkozott rá. Neki pedig csak hihetünk. 

Szeretné tudni, miket érdemes még felhőbe költöztetni cége ügymenetéből? Kérdezzen minket!

http://acloud.hu/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr4913990342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása