Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Jól választottál könyvelőt? 10 kérdés és kiderül!

2018. október 26. - Könyvelés a felhőben

secretary-2199013_960_720.jpg

Könyvelőt választani nagy felelősség egy vállalkozás kezdetén, arról nem beszélve, hogy ha későbbiekben váltásra kerül a sor, jelentős adminisztrációs és egyéb teendővel jár a folyamat. Célszerű tehát elsőre megtalálni az igazit.

A jó könyvelő nem kiadás, hanem befektetés, hiszen egy közös célért dolgozik együtt ügyfelével, az adózás szakmai hátterében nyújtva teljes körű segítséget számára.

Íme egy ellenőrző lista, amin végigfutva Te is nyugodtan dőlhetsz hátra, hogy jól választottál szakembert a pénzügyeid karbantartására.

  1. Odafigyel Rád

Bizony magától értetődőnek tűnik, mégis vízválasztó a könyvelő szakmában, ki mennyire megy bele az ügyfele pénzügyeibe, milyen mélyrehatóan ismeri azokat, és ehhez mérten tud releváns tanácsot adni.

Érdemes a könyvelőnél minden apró, de ide tartozó információt megemlíteni, hiszen csak akkor tud megfelelő adózási formát ajánlani vagy tanácsot adni. Ehhez azonban ő is kell, hogy célravezető kérdésekkel a szükséges információk birtokában adja a lehető legjobb információkat. És ezt nem csak egy alkalommal, hanem amíg az együttműködés tart.

  1. Megbízható

Könyvelőt választani bizalmi kérdés, hiszen a pénzügyeinkbe nem szívesen avatunk be egy idegent, még akkor sem, ha tudjuk, szükségszerű. A titoktartási kötelezettség írásba foglalva megnyugtató lehet, főként ha gálánsan az elévülési időn túl köti a szakembert.

Nem elvárás, de szerencsések vagyunk, ha könyvelőnkkel kötött szerződésünk erre a pontra is kitér.

Anyagi felelősséget vállal a munkájáért, melyet egy megfelelő felelősségbiztosítás szavatol.

  1. Gyorsan reagál

A kommunikáció kétirányú a vállalkozó és könyvelője között, tehát ha kérdésed van, akkor arra a legrövidebb időn belül választ vársz. Az igazán jó könyvelők egy napon belül olvassák és megválaszolják az e-maileket, illetve ha a kérdésedre nem tudja a legpontosabban a választ, azonnal utánanéz és visszajelez, hogy Te a szükséges információk birtokában tudj jó döntéseket hozni.

  1. Szakmailag képezett

A kötelező továbbképzéseken túl is igyekszik fejleszteni, képezni magát. Alapvetően ez bármilyen szakma képviselőjére igaz, hogy vannak mesterek és vannak olyanok, akik elevickélnek a túlkínálatban.

Ha a könyvelőd rendszeresen jár képzésekre, olvassa a szakmai anyagokat, érdekli minden, ami a szakmáját érinti és amivel jobb szolgáltatást tud biztosítani, akkor jó helyen jársz. A határterületekre is odafigyel, például a technológiára, és nem néz rád furán, ha Bitcoin szerepel a könyvelésedben, mert ha még tapasztalata nincs is benne, már hallott, olvasott róla, tudja, merre induljon el.

  1. Mindent érthetően mond el 

Nem az a lényeg, mennyire tudja a szakmát, hanem hogy el tudja-e mondani bárki számára érthetően a teendőket, tudnivalókat. Egy kicsit pedagógus is, aki addig nem engedi el ügyfelét, amíg meg nem győződött arról, hogy mindent megértett, ami elhangzott a találkozás során.

  1. Helyetted is gondolkodik

A határidőket, fizetnivalókat előre rögzítitek, de még ennél is jobb, ha előtte is figyelmeztet, így levesz a válladról egy plusz terhet.

Maga a folyamat automatizálható, így a könyvelődtől sem vesz el plusz energiát, csak egy kis odafigyelés, amellyel mindkét fél jól jár.

  1. Ismeri a szakmád adójogi kérdéseit

Nem csak a különböző céges és egyéni vállalkozói formákat ismeri, hanem specializáltan a Te szakmádat is. Át kell látnia gazdaságilag és szakmailag az adott területet, iparágat, ekkor tud megfelelő, a vállalkozásra szabott számviteli tanácsokat adni, megfelelően kommunikálni.

  1. Naprakész a friss információkkal kapcsolatban

És elsőként tájékoztat azokról a változásokról, amik érint(hetnek). Nem bízza a véletlenre, hogy megtudod-e a hírekből, ezzel ad egy biztonságérzetet ügyfelének, hogy valóban foglalkozik vele, nem pusztán rutinként kezeli a közös munkát. Arról nem beszélve, hogy az időben megszerzett információ a konkurenciával szemben is versenyelőnyt jelent.

adult-3327336_960_720.jpg

  1. Képvisel a hatóságok előtt

Egy szakértő meghatalmazott nem csak időt és energiát spórol meg az ügyfelének, hanem tapasztalatának, szakmai képzettségének hála magabiztosan áll a kérdések kereszttüzében. Olyan, mint egy jó ügyvéd – és egyébként alapszinten tisztában is van az adózás jogi kérdéseivel, legalább a vonatkozó adózási és számviteli jogszabályokkal.

Nem kell mondanunk, ez miért előny.

  1. Lépést tart a technológiai fejlődéssel

A technológia vívmányait használó, azokkal lépést tartó könyvelő az ügyfelével is jót tesz. Ha mindig naprakész, hatékony, azzal egy minőségibb szolgáltatást tud nyújtani igényesebb ügyfeleknek.

Ez utóbbiban tudunk is segíteni akár vállalkozó, akár könyvelő vagy. Kíváncsi lettél hogyan? Kattints!

https://acloud.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr10014324197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása