Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Mit keres az MI az orvostudományban?

2018. augusztus 21. - Könyvelés a felhőben

kep_8.jpg

Ahogy a legújabb eredmények mutatják, nagyon is sok keresni valója van a mesterséges intelligenciának egy olyan egzakt területen, mint az orvostudomány. És még a fanyalgókat is sikerül elgondolkodtatni azon, hogy ha az ő életük múlna például a diagnosztizáló orvos felkészültségén, kire voksolnának inkább?

A több mint 90% feletti diagnosztikai eredmények azért meggyőzőek az MI javára, főként, hogy a rendszer tanul, tehát minél többet diagnosztizál, annál pontosabban tudja megállapítania rendelkezésre álló adatokból a tényleges problémát. A sok változó nehezíti a program dolgát, többek között ezért egyenlőre „csak” tanácsadóként használják a szoftvereket.

Hiszen gondoljunk csak bele, hány online áruházban segít már minket MI, pont egy ilyen fontos területen ne használnák ki az általa nyújtott előnyöket, precizitást, gyorsaságot, adatelemzései képességet?

Hogy néhány konkrét példát is hozzunk az eddigi eredményekből: a háziorvosok szakvizsgáját „tette le” a Babylon Health, melyben 82%-os eredményt ért el. Humán kollégái átlagosan 72%-os eredménnyel teljesítenek a MRCGP vizsgán.

A briteknél már 26 ezer beteg hozzá fordul háziorvosa helyett, legalább ennyien vannak várólistán, akik csak az engedélyre várnak.

A mentősök életét könnyíti meg a dán Corti nevű szoftver, mely a segélyhívások során a kritikus szívproblémákat hivatott kiszűrni és tanácsot adni a diszpécsernek. És igen, volt olyan konkrét eset, ahol Corti felismerte a szívleállást a háztetőről leesett férfi esetében, azonban mivel még tesztelés alatt állt a szoftver, a diszpécser nem kapott erről jelzést, és ezen múlt a férfi élete.

De a Japánok is élen járnak az egészségügyi MI fejlesztésében, hogy egy távolabbi példát is mondjunk. A korai stádiumú gyomorrákot 0,004 másodperc alatt ismerte fel az endoszkóppal készített felvételek alapján 95%-os pontossággal, szemben az emberi 80%-kal.

Nem csak ilyen esetekben jelenthet életmentő segítséget az MI. Kényesebb orvosi kérdésekben, esetleg feszengő tiniknél, akik nem szívesen fordulnak orvoshoz problémáikkal ugyanígy hatásos lehet, ha egy pontos diagnózist felállítani képes szoftverhez tudnak fordulni, így mielőbb megoldást, hatékony segítséget találnak a problémájukra.

http://acloud.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr1414192791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása