Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Hazánk és az internet találkozása

2018. augusztus 06. - Könyvelés a felhőben

pexels-photo-423367.jpeg

Akik járatosabbak a témában, tudják, a világ élvonalában vagyunk az internet szolgáltatás minőségében, mind a kábel- mind a mobilnet tekintetében.

Egy 2017-es felmérés szerint a hetedik helyen végeztünk a mobilnet letöltési sebességet vizsgáló felmérés szerint, a kábelnetünk pedig a hatodik helyen szerepel világviszonylatban.

De mégis hogyan jutottunk el idáig? Kis áttekintés következik hazánk internet-történetéből.

A World wide web 1992-es megjelenését követően ’95-ben már a magyar kormányzati szervek is megjelentek online, 2001-től vált egyre szélesebb körben elérhetővé a lakosság számára a világháló.

Érdekesség, hogy az első bejegyzett magyar domain név a www.sztaki.hu volt.

Egy évre rá az ISDN és az ADSL megjelenésével az internetezés sebessége jelentősen megnő, talán még emlékeznek páran a betárcsázós korszakra. Majd egy évre rá az árak is mérséklődni kezdenek, ahogy az újdonság elveszti az erejét.

2008-ra már a mobilinternet is megfizethetőbbé válik, 2010-re pedig már nem kevesebb, mint 4.756.913 .hu végződésű domain van bejegyezve.

Néhány érdekes adat az internet használati szokásainkról:

A 15 évesnél idősebb magyar lakosság több mint 66%-a használja a világhálót, nagy részük napi rendszerességgel.

Noha jogosnak tűnik a felvetés, hogy hova tud még növekedni a felhasználók száma, szintén tavalyi első féléves adatként a KSH 8%-os növekedést mért ezen a területen, az akkori adat szerint több mint 9 millió előfizetés van Magyarországon, melyek nagyobb százaléka egyéni, kevesebb mint 20%-a üzleti előfizetés. Nem meglepő módon az okostelefonok térhódításával ezek legnagyobb aránya mobilinternet előfizetés.

A minősége azonban területenként eltérő lehet, a domborzati viszonyok, a régi építésű házak, ahol a kábelezés problémát okoz lehetnek olyan tényezők, amikkel a mobilinternet szolgáltatás sem tud egységes minőséget nyújtani. Erre is van költséghatékony megoldás: a műholdas technológia akár üzemzavar esetén is megoldást nyújt, hiszen a stabilitása megfelel a vezetékesének, és nincs szükség a kiépítéséhez időre.

Ahogyan az EU szívügyének érzi a digitalizáció térnyerését, úgy hazánk is igyekszik mindenben támogatni a technológia megállíthatatlan fejlődését, például az olcsóbb és korlátlan vezetékes internettel, mellyel a ma még nem internetezőket is szeretnék bevonni.

http://acloud.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr1714164621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása