Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

A jótékonyság kötelesség?

2018. július 30. - Könyvelés a felhőben

pexels-photo-271168.jpeg

Egyértelmű igen a válasza a világ milliárdosai közül jó párnak, akik nevével napi szinten találkozhatunk a sajtóban, nem tudva arról, hogy irigylésre méltó helyzetükben sem feledkeztek meg a kiszolgáltatott sorsúakról.

A céges kultúrában egyébként külön neve van a jótékonyságnak, a CSR vagyis Corporate Social Responsibility röviden a társadalmi felelősségvállalást jelenti. Ez megnyilvánulhat olyan tevékenységekben, melyben közösségi feladatokat látnak el, olyanokat, amik nem tartoznak az üzleti politikájukba.

Összességében a közjót szolgáló jutalom nélkül végzett önkéntes tevékenységre értik, melyek sok esetben az üzleti döntésekben is megjelenhetnek, szem előtt tartva ezzel például az ügyfeleik bizalmának a növekedését, de számos más nehezen számszerűsíthető eredményt.

De mi a helyzet a klasszikus, pénzbeli adományozással, és a fent említett milliárdosokkal?

Legendás filantróp Bill Gates, aki feleségével 2000-ben hozta létre a Bill and Melinda Gates alapítványt, de már korábban is jelentős adományairól volt híres.

Szívügye, ezáltal a leggyakrabban támogatott területe az oktatás fejlesztése.

Ugyanakkor az egyik legtöbb adakozó hírességet, milliárdost tömörítő szervezete, a Giving Pledge, melyet barátjával, Warren Buffettel hozott létre a malária és AIDS megelőzésére és kezelésére fordítja a legnagyobb figyelmet.

II. Erzsébet lovaggá ütötte ezen munkássága miatt.

Ha már megemlítettük a tőzsdeguru Warren Buffet-t, aki a Giving Pledge mellett saját alapítványában küzd a HIV megelőzéséért, a rákszűrésért, a fogamzásgátlásért és a nők jogaiért a fejlődő országokban.

Az oktatás elérhetővé tétele a tehetséges diákok számára neki is küldetése, ösztöndíj programjai segítik a hátrányos helyzetű, de jó képességű diákokat.

Mark Zuckerberg nem kevesebbről mondott le egy jótékony célért, mint a Facebook részvényeinek 99%-áról 2015-ben, az első gyermekének születésekor.

A közel 45 milliárd dolláros vagyonból kívánja megvalósítani azon küldetését feleségével együtt, hogy az internet mindenki számára hozzáférhető legyen.

Ezen elképzeléséhez őszintén kívánunk sok sikert!

A maga módján az Acloud is igyekszik jó ügyek mögé állni, többedik alkalommal összefogva a Szelíd Motorosok a Zaklatások Ellen közösséggel szereztünk hátrányos helyzetű gyermekeknek örömet egy-egy családi nappal, ahol maradandó élményekkel gazdagodhattak.

http://acloud.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr714150499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása