Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Amazon a webáruház szinonimája

2018. július 17. - Könyvelés a felhőben

pexels-photo-595804.jpeg

Az Amazon szinte egyidős az internettel, nem sokkal a World Wide Web megszületése után jött létre a világ egyik legismertebb garázscége.

Az internetes üzleti modellek jelentek meg a piacon, ami teljesen újszerű volt, és a dotcom lufi is elkezdett fújódni…

Az internet használata 2300%-kal nőtt évente ekkoriban, amit egy Jeff Bezos nevű fiatalember jó érzékkel vett észre, és pár barátjával 1994-ben egy seattle-i garázsba költözött, ahol létrehozta az Amazont.

A könyvárusításnak keresett egy új alternatívát, hiszen folyamatosan növekedett az online értékesítésük, mégsem volt egységes, ezért Bezos innovatív módon fogott hozzá áruháza felépítésének. Hatalmas áruválaszték, a vásárlók maximális kiszolgálása, és minden cent visszaforgatása a fejlődő vállalkozásba, ezek jellemezték a siker receptjét az Amazonnál. A mindenkinél szélesebb választék mellett a folyamatosan kedvező árak segítették elterjedését, amit úgy tudott biztosítani, hogy sem üzletre, sem raktárra, sem pedig eladókra nem volt szüksége. Mindvégig a vásárlókra összpontosítanak a versenytársak helyett.

Az egykori online könyvesbolt mostanra az egyik legnagyobb netes kereskedelmi cég, emellett felhőszolgáltató és médiavállalat is egyben.

Jeff Bezos pedig tavaly a világ harmadik legvagyonosabb embere volt, talán nem közismert róla, hogy egyike volt a Google legelső befektetőinek, de részesedése van az Airbnb-ben, a Twitter-ben és az Uber-ben is.

Az Amazon Web Services felhőszolgáltató 2006-ban indult el, más weboldalaknak és kliens oldali szolgáltatóknak nyújtva ezzel lehetőséget, melyeket elsősorban a webfejlesztőknek ajánlott. Többek között olyan cégek használják az AWS-t, mint a Netflix, a NASA, a Pinterest, de Baarck Obama és a NASA is élnek vele.

Az Amazon legnagyobb bevétele jelenleg a felhő technológiából származik, aminél a fordulópontot a Netflix-szel való együttműködés jelentette. Érdekesség, hogy a két vállalat ugyan konkurenciája egymásnak, mégsem okozott ez problémát közöttük, más ügyfeleikkel is előfordult, hogy konkurens területről érkeztek, megfelelő hozzáállással tudták ezt kezelni.

Egy bizonyos cégméret és megfelelő számú funkció kell ugyanis ahhoz, hogy ilyen méretű cégeket ki tudjanak szolgálni, ezért nincs szükségük licencszerződésekre sem, maga az ágazat számtalan előnye miatt is magabiztosan fejlődik világszinten évről-évre.

Ha Ön is szeretné ezeket az előnyöket kihasználni vállalkozása számára, keressen minket!

http://acloud.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr5814118711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása