Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Így született a Microsoft

2018. július 10. - Könyvelés a felhőben

bill.jpg

Fotó: Nextshark.com

A Microsoft komolyan vette a Nomen est omen kifejezést, ugyanis a világ egyik legnagyobb szoftvercége Microcomputer-Software szóból született, ugyanis eredetileg kis számítógépeken működtethető szoftverek fejlesztése volt a kezdeti cél.

Az 1975-ben alapított garázscég mára egyike a Dow Jones által választott 30 vállalatnak, melyből ipari átlagot számítanak.

Kezdetben azonban csak két világot megváltani készülő fiatal próbálkozása volt Albuquerque-ben, Új-Mexikóban. Bill Gates és Paul Allen BASIC fordítóprogramokat akartak fejleszteni és piacra dobni, mely szoftver népszerűsége annyira megugrott, hogy egy évvel később 1976-ban a Microsoft bejegyzett névjeggyé vált.

Hogy jön a képbe az IBM?

A ’80-as évek végén az IBM egy saját operációs rendszert szeretett volna, melyet az otthoni számítógépükhöz, az IBM PC-hez használnak. Ezért egy QDOS nevű rendszert licenszeltek, ezt vásárolta meg Bill Gates és elnevezte MS DOS-nak. Ezzel alapozta meg a helyét az operációs rendszerek piacán, a legismertebb termékük a Windows.

Nem csak az operációs rendszerekben erős most már a Microsoft. Piacvezetőként fontos volt számukra, hogy lépést tudjanak tartani a legújabb fejlesztésekkel, így elkerülhetetlen volt, hogy a felhőszolgáltatások piacára is betegyék a lábukat.

A Windows Cloud, ami ma Azure néven fut a Microsoft adatközpontokon keresztül futó platform és infrastruktúra, mely lehetővé teszi alkalmazások készítését, telepítését és futtatását.

A Google hasonló alkalmazásaira válaszként jött létre 2008-ban a szolgáltatás, melyről így nyilatkozott Steve Ballmer, a Microsoft akkori vezérigazgatója:

…egy internetközpontú, az összekapcsolt rendszerekre koncentráló technológia lesz, mely igyekszik felszámolni a helyi gépeken futó alkalmazások és az operációs rendszer közötti elvi különbséget, s a függőségek megszüntetését vették célba. A virtualizációs technológiák eredményeit felhasználva egy olyan rendszer kidolgozásán fáradoznak, mely a minimálisra igyekszik redukálni a felhasználó gépén futó operációs rendszer, illetve alkalmazások szükségességét, vagyis egyre nagyobb mértékben a hálózat biztosítaná ezek lehetőségeit az egyedi PC-k számára.”

A kis cégektől a legnagyobb vállalatokig kínál szolgáltatásokat az Azure, folyamatos versenyben állva a két másik nagy szolgáltatóval a Google-lel és az Amazonnal. Ez pedig egyértelműen a felhasználók malmára hajtja a vizet, hiszen a szolgáltatók egymással versengve fejlesztenek, hogy mind jobban kiszolgálják őket.

A Microsoft Azure például nem kevesebbel büszkélkedik, mint hogy a Fortune 500-as cégek 90%-ának ő biztosítja a felhő infrastruktúrát.

Ha pedig a Fortune 500-as cégek számára a felhő a jelen és jövő, az Ön cégét is sikeresebbé teheti a felhőszolgáltatók személyre szabott használata.

Kíváncsi rá, hogyan? Kérdezzen tőlünk!

 http://acloud.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr2014104041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása