Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

A könyvelés jövője

2018. június 04. - Könyvelés a felhőben

laptop-2589693_960_720.jpg

A digitalizáció a könyvelés mellett sem megy el, hiszen egy jóval egyszerűbb feladat automatizálni adatokkal dolgozó folyamatokat, mint a kreatívokat.

2005-ben már felröppent a hír a Számviteli Információs Iroda Kft. részéről egy olyan könyvelési szoftverről, ami kiváltja a könyvelést egészen az adótanácsadás szintjéig. Az Európai Uniós projekttel megvalósult startup a könyvelőket váltotta volna ki, ők azonban óvatosságra intenek ezzel kapcsolatban, hiszen a hibáktól, az ügyfelek elégtelen tudása miatti bírságoktól nem óv meg a rendszer. Van amin talán nem érdemes spórolni, hiszen többet kockáztatunk így, tehát a könyvelők ideje korántsem járt le.

A munkájuk azonban lényegesen könnyebb lehet a digitalizáció ugrásszerű fejlődésével. Ez első körben automatizációt jelent, ami egyrészt egyszerűsíti a folyamatokat, időt spórol a könyvelőknek és ügyfeleiknek, csökkenti az emberi hiba lehetőségét és olcsóbbá teszi a rendszerek fenntartását. Így az emberi ráfordítás azokra a területekre koncentrálódhat, ahol magasabb értéket adnak hozzá a rendszerhez, és nem aprózódik el az operatív folyamatokban.

Az időpontok egyeztetése, az adatrögzítés, az adóbevallások manuális előállítása például biztosan beleesnek az automatizálható folyamatok körébe.

Ugyanakkor így marad idő, hogy a szakemberek elemezzék az üzleti folyamatokat, levonják a megfelelő következtetéseket és az ügyfelekkel jobb minőségben foglalkozzanak. Több energia jut a továbbképzésekre, a szakmai fejlődésre, üzleti ismeretek gyarapítására, és a megjelenő szoftverek megismerésére, integrálására, amik észrevehetően egyre több terhet vesznek le a könyvelők és ügyfeleik válláról.

Erre a szakmára eddig is jellemző volt az önképzés fontossága, hiszen aki nem értesült az adójogszabályok változásairól időben, az lemaradt a versenyben és az ügyfelei kiszolgálásban. A technológiai beállítottság ezen a területen is ugyanúgy elvárássá válik, a nyitottság az újra, az ismeretek befogadására való képesség és hajlandóság lépnek egyre inkább az adminisztratív feladatok helyébe.

A hatékonyság a kapacitások menedzselésében is elvárás. Ez azt jelenti, hogy egy tervezőszoftver figyeli a túlterheltséget és szabad kapacitást, ezek egységesítésére törekszik. A mellékhatásai ennek is ugyanazok: a kihívást jelentő, kreatívabb területekre jut több figyelem.

A különböző könyvelőknek szánt megoldások legmagasabb foka, amikor már az ügyfél is részesül egy iroda technológiai fejlődéséből, közvetlenül megkönnyíti az ő életét is egy rendszer.

Egy jó példa erre az Acloud menedzsment rendszer, mely lehetővé teszi, hogy az ügyfél bárhonnan, bármikor feltölthesse számláit, időpontot foglaljon, vagy kapcsolatba lépjen könyvelőjével a felhő alapú technológiának köszönhetően.

A könyvelő számára egyrészt az automatizálással könnyíti meg a munkát a rendszer, másrészt a biztonsági mentéseknek köszönhetően az adatok védelmét is garantálja, nem beszélve a munkaerő hatékonyabb felhasználásáról, amit lehetővé tesz.

A feladatok változnak a digitalizációnak köszönhetően, a jó hír pedig, hogy a technológiák a fejlődésük során egyre könnyebben kezelhető, átlátható működést képviselnek, amit a szolgáltató részéről adott segítséggel a kevésbé technológiai beállítottságú kollégák is hamar el tudnak sajátítani.

Légy az elsők között és élvezd könyvelőként a hatékonyabb munkavégzés előnyeit! Kattints!

http://acloud.hu/

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr5114023304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása