Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Miért használj te is felhő alapú rendszereket?

2018. szeptember 21. - Könyvelés a felhőben

cloud-computing-2001090_960_720.jpg

Ugyan mi abban hiszünk, hogy mindenki találja meg a hivatását, amivel várja még a hétfő reggelt is, most nem a munkakedvről és lelkesedésről fog szólni ez az írás.

Hanem a munkánkat megkönnyítő, élvezetesebbé, hatékonyabbá tevő felhőszolgáltatásokról.

Amiknek segítségével a világ bármely pontján dolgozhatsz, hiszen a kapcsolattartás az ügyfeleiddel, kollégáiddal nem probléma többé, ráadásul az adataid így vannak a lehető legnagyobb biztonságban. Számtalan más előnyét élvezheted még a felhő alapú rendszereknek, amikkel biztosak vagyunk benne, már most is dolgozol.

Tovább

A User experience titkai

marketing-color-colors-wheel.jpg

Boldog, elégedett felhasználók, visszatérő vásárlók, melyik vállalkozás ne álmodna róluk? A megvalósításához pedig a felhasználói élményen, vagy user experience design-on vezet az út.

Az elnevezéssel ellentétben azonban nem csak a látványos megjelenítéseket, a profira csiszolt design elemeket takarja a kifejezés, hanem sokkal többet ennél. A termék vagy weboldal UX szemléletű tervezése és kivitelezése a vállalkozásoknak ütőképes fegyvert ad a kezükbe a felhasználók rabul ejtéséhez, megtartásához.

Tovább

A Youtube létrejötte

pexels-photo1.jpg

A legnépszerűbb videómegosztó oldal születéséről keveset hallani, pedig mára gyakorlatilag átvette a tévé helyét, és szinte monopolhelyzetben van más videómegosztókhoz képest.

Szabadon tölthetnek fel és nézhetnek tartalmat a felhasználók, illetve egyre elterjedtebb jelenség, hogy fiatal influencerek saját csatorna létrehozásával, követőtáboruk felduzzasztásával a megélhetésüket is köszönheti a Youtube-nak.

Tovább

Az adatmentés hungarikum

pexels-photo-1148820.jpeg

Nem tévedés és nem is egy túlzó kijelentés a címben foglalt állítás. A hungarikum.hu definíciója szerint: A "hungarikum" a magyarság csúcsteljesítményét jelölő gyűjtőfogalom, amely olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelez, amely a magyarságra jellemző tulajdonság, egyediség, különlegesség és minőség.

Nem a magyar állam nevezi ki őket, hanem pályázni lehet a címért, majd egy többszintes elbírálás során derül ki, hogy érdemes-e a címre a jelölt.

Tovább

Ki ismeri Anonymust?

pexels-photo-1111591.jpeg

A Guy Fawkes álarcot viselő csoport az egész világon ismertté tette a hackertámadások fogalmát, számtalan hollywoodi produkciónak szolgálva forgatókönyv ötlettel.

Mi a valóság azonban, amit tudhatunk róluk?

Tovább

Hogyan működik a PayPal?

paypal-3166964_960_720.jpg

A legnagyobb online fizetési rendszert már a legtöbben használtuk, és az egész világon közkedvelt elsősorban biztonságossága miatt.

1998-ban Palo Altóban született pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó vállalkozás alapító között olyan neveket találunk, mint Elon Musk vagy Peter Thiel. Ma pedig már olyannyira begyűrűzött a mindennapjainkba, hogy idén például a Vatera is bevezette a PayPalon történő fizetést.

Tovább

Így változik a bankolás jövője

pexels-photo-351264.jpeg

A bankok számtalan mennyiségű adatot kezelnek napról napra, ez a szám pedig csak növekszik napról-napra, évről-évre.

Az adatok hatékony kezelése és a biztonság pedig kiemelten fontos ezen a területen, így a fejlődő technológiák célkeresztjében is központi helyet foglalnak el.

Tovább

Kik az etikus hackerek?

pexels-photo-67603.jpeg

Az informatikában is rettegett kifejezés a vírusoké, melyek olyan programok, amik képesek a tűzfallal ellátott, sokszor körültekintő biztonsági intézkedések ellenére is feltörni a rendszereket és zavart okozni ott. A másik félelemre okot adó probléma az informatikában, ha illetéktelenek lépnek be, férnek hozzá bizalmas adatokhoz vagy változtatják meg a rendszerek működését.

Tovább

Világhíres magyar startupok - LogMeIn

kep_9.jpg

A legismertebb magyar startup sikersztorival kezdjük a sort, akinek nevével már biztosan mind találkoztunk.

A LogMeIn ma már Amerikai központtal rendelkezik, de a fejlesztés továbbra is Magyarországról történik, ezzel egyrészt biztosítva van a fejlődéshez szükséges környezet (a Szilícium-völgyi mentalitás és tőke), ugyanakkor még mindig ott egy szelet, amire büszkén kapjuk fel a fejünket, hiszen egy kicsit a miénk.

Tovább

Mit keres az MI az orvostudományban?

kep_8.jpg

Ahogy a legújabb eredmények mutatják, nagyon is sok keresni valója van a mesterséges intelligenciának egy olyan egzakt területen, mint az orvostudomány. És még a fanyalgókat is sikerül elgondolkodtatni azon, hogy ha az ő életük múlna például a diagnosztizáló orvos felkészültségén, kire voksolnának inkább?

Tovább

Távmunkában dolgoznál? Felhősíts!

kep_7.jpg

A vállalkozások egyre nagyobb hányada ismeri fel a távmunka adta lehetőségeket. Főként a munkaerőhiány problémájával szembesülve a haladóbb szemléletű cégvezetők már akár országhatárokon túlmenően is gondolkodhatnak a legalkalmasabb munkaerő megtalálásában.

Tovább

A kiberbiztonság rajtad is múlik!

kep_6.jpg

Ahogy az életünk, adataink, az általunk használt programok egyre inkább a virtuális térbe tevődnek át, egyre nagyobb hangsúlyt kap ezek fokozott védelme, hiszen lényegében kiengedjük a kezünkből a gyeplőt a kényelem és a technológiai fejlődés érdekében.

Kockázatok márpedig vannak, amikkel jó tisztában lenni és a tőlünk telhető mértékben csökkenteni azokat.

Tovább

A küszöbön áll a negyedik ipari forradalom?

kep_5.jpg

Nap mint nap halljuk, hogy a technológia vívmányait élteti az egyik oldal, mondván, hogy életünk hatékonyabb lesz, a szakértelmet nem igénylő munkákat leveszik a vállunkról a gépek. Vészcsengőt kongat a másik oldal, hogy elveszik a munkánkat a robotok és a gépi tanulásnak köszönhetően túlnőnek rajtunk.

Nem csak az ipar, hanem a gazdaság és a társadalom teljes szerkezete is érintett ezen változások által.

Tovább

Unikornisok márpedig léteznek!

unicorn-230432_960_720.jpg

Ugyanakkor ne a mitológiai egyszarvút képzeljük magunk elé, ha ezt a szót halljuk, üzleti fogalomról van ugyanis szó.

A hangzatos cím pedig egy egyszerű fogalmat takar, a több mint 1 milliárd dollárra értékelt technológiai startupokat illetik ezzel a névvel.

Tovább

A programozók a 21. század szuperhősei

kep_4.jpg

Ahogy egy korábbi írásunkban már beszámoltunk róla, ezek a szuperhősök bizony drágán mérik a tudásukat.

De mihez kezdjen egy fiatal, vagy egy pályamódosításon töprengő idősebb, aki a kódoláson keresztül venné ki a részét a világ jobbá tételéből?

Tovább

A világ legjobb munkahelyén jártunk

pexels-photo-317414.jpeg

A Montessori filozófiáról a gyermeknevelésben jártasak már biztosan hallottak, azonban nem csak ezen a területen alkalmazhatóak az itt lefektetett alapok. Bizony, a munkahelyek esetében is ugyanúgy sikerrel működnek, példaként szolgál erre a világ legjobb munkahelyének többszörösen megválasztott Google.

Tovább

Hazánk és az internet találkozása

pexels-photo-423367.jpeg

Akik járatosabbak a témában, tudják, a világ élvonalában vagyunk az internet szolgáltatás minőségében, mind a kábel- mind a mobilnet tekintetében.

Egy 2017-es felmérés szerint a hetedik helyen végeztünk a mobilnet letöltési sebességet vizsgáló felmérés szerint, a kábelnetünk pedig a hatodik helyen szerepel világviszonylatban.

Tovább

Hogyan legyek jó könyvelő?

kep_3.jpg

Milyen képességek, tudás, adottságok kellenek ahhoz, hogy a könyvelő szakma krémjéhez tartozz? Egy mérlegképes könyvelő képzés ugyan feltétel, de önmagában nem elégséges ahhoz, hogy hűséges vállalkozók vagy vállalkozások sora kopogtasson Nálad.

Tovább

Ki is volt Neumann János?

pexels-photo-240163.jpeg

A nevét valószínűleg mindenki ismeri, találkozott már vele azon magyarok listáján, akikre méltán büszkék lehetünk, mert világszínvonalút alkottak.

Most ismerjük meg egy kicsit jobban a 20. század egyik legnagyobb matematikusát, a számítógép atyját.

Tovább

A jótékonyság kötelesség?

pexels-photo-271168.jpeg

Egyértelmű igen a válasza a világ milliárdosai közül jó párnak, akik nevével napi szinten találkozhatunk a sajtóban, nem tudva arról, hogy irigylésre méltó helyzetükben sem feledkeztek meg a kiszolgáltatott sorsúakról.

A céges kultúrában egyébként külön neve van a jótékonyságnak, a CSR vagyis Corporate Social Responsibility röviden a társadalmi felelősségvállalást jelenti. Ez megnyilvánulhat olyan tevékenységekben, melyben közösségi feladatokat látnak el, olyanokat, amik nem tartoznak az üzleti politikájukba.

Összességében a közjót szolgáló jutalom nélkül végzett önkéntes tevékenységre értik, melyek sok esetben az üzleti döntésekben is megjelenhetnek, szem előtt tartva ezzel például az ügyfeleik bizalmának a növekedését, de számos más nehezen számszerűsíthető eredményt.

De mi a helyzet a klasszikus, pénzbeli adományozással, és a fent említett milliárdosokkal?

Legendás filantróp Bill Gates, aki feleségével 2000-ben hozta létre a Bill and Melinda Gates alapítványt, de már korábban is jelentős adományairól volt híres.

Szívügye, ezáltal a leggyakrabban támogatott területe az oktatás fejlesztése.

Ugyanakkor az egyik legtöbb adakozó hírességet, milliárdost tömörítő szervezete, a Giving Pledge, melyet barátjával, Warren Buffettel hozott létre a malária és AIDS megelőzésére és kezelésére fordítja a legnagyobb figyelmet.

II. Erzsébet lovaggá ütötte ezen munkássága miatt.

Ha már megemlítettük a tőzsdeguru Warren Buffet-t, aki a Giving Pledge mellett saját alapítványában küzd a HIV megelőzéséért, a rákszűrésért, a fogamzásgátlásért és a nők jogaiért a fejlődő országokban.

Az oktatás elérhetővé tétele a tehetséges diákok számára neki is küldetése, ösztöndíj programjai segítik a hátrányos helyzetű, de jó képességű diákokat.

Mark Zuckerberg nem kevesebbről mondott le egy jótékony célért, mint a Facebook részvényeinek 99%-áról 2015-ben, az első gyermekének születésekor.

A közel 45 milliárd dolláros vagyonból kívánja megvalósítani azon küldetését feleségével együtt, hogy az internet mindenki számára hozzáférhető legyen.

Ezen elképzeléséhez őszintén kívánunk sok sikert!

A maga módján az Acloud is igyekszik jó ügyek mögé állni, többedik alkalommal összefogva a Szelíd Motorosok a Zaklatások Ellen közösséggel szereztünk hátrányos helyzetű gyermekeknek örömet egy-egy családi nappal, ahol maradandó élményekkel gazdagodhattak.

http://acloud.hu/

Kinek jó az online számlázás?

pexels-photo-207582.jpeg

A címben feltett kérdés ugyan költői, hiszen akár jó nekünk, akár nem, 2018 július 1-től kötelező a számlázó programok online bekötése a NAV-hoz. A legalább 100 ezer forint Áfa értéket meghaladó számlákról jelentési kötelezettségünk van.

A gazdaság fehérítését és az adminisztrációs terhek könnyítését várják ettől a hatóságok, tehát elvileg mindkét oldal nyer vele.

Tovább

Mi leszel, ha nagy leszel? Programozó!

kep_2.jpg

Valószínűleg egy pályaválasztási tanácsadónál ez a hivatás a leggyakoribb mostanában, amin a bérekre tekintve mi sem csodálkozunk.

A programozók a jelen kor szuperhősei, hiszen szinte minden jelenlegi és jövőbeli fejlesztésnek az ő tudásuk képezi az alapját.

Tovább

Milyen változást hoz az életedbe a PSD2 irányelv?

pexels-photo-870902.jpeg

Ismét a fintech világba teszünk egy kitérőt, egészen pontosan a jövő bankrendszereihez, ehhez azonban azt a szabályozást magyarázzuk el, ami lehetővé teszi az átalakulást.

A PSD2 leánykori nevén Payment Services Directive 2 egy módosított pénzforgalmi szolgáltatásokról szóló EU irányelv, ami 2018 január 13-tól lépett életbe.

Tovább

Akivel mindig jól kereshetsz: Google

pexels-photo-67112.jpeg

A Google ma a megkerülhetetlen kereső, a piaci részesedése a keresők között egy 2016-os adat szerint 68%, hazánkban gyakorlatilag kizárólagosságot élvez a maga 97-98%-ával.

Világszinten másodpercenként 40 ezer keresést indítunk egy 2017-es adat szerint, ami naponta 20 petabyte információ feldolgozását jelenti.

Tovább

Amazon a webáruház szinonimája

pexels-photo-595804.jpeg

Az Amazon szinte egyidős az internettel, nem sokkal a World Wide Web megszületése után jött létre a világ egyik legismertebb garázscége.

Az internetes üzleti modellek jelentek meg a piacon, ami teljesen újszerű volt, és a dotcom lufi is elkezdett fújódni…

Tovább