Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Hol tartanak a felhőszolgáltatások 2019-ben?

2019. május 09. - Könyvelés a felhőben

 

A felhőszolgáltatás fogalma mára már mindennapjaink részévé vált – mondhatni, hogy már elértük a felhők magasságát –, mégis érdemes újra és újra felfrissíteni az ezzel kapcsolatos ismereteinket. A rengeteg informatikai és elektronikai újdonság közepette előfordulhat, hogy bizonyos fogalmak pontos jelentése összekeveredik, vagy egyszerűen csak elavul azáltal, hogy más, új szoftverek, applikációk, eszközök veszik át a régiek helyét.

 architecture-buildings-city-325185.jpg

 

Tovább

A gyóntató, az altató és a könyvelő...

A gyóntatófülke, a steril műtő és a könyvelő irodája…

Nemrég egy beszélgetés során szóba került, hogy milyen alkalmakkor, és hol kell kíméletlenül őszintének lenni, még akkor is, ha ezzel esetleg a legféltettebb titkainkat kell felfednünk valaki előtt.

Felmerültek olyan alap helyzetek, mint például a gyóntató fülke, vagy a pszichiáter kanapéja, de szerencsére a társaságból egyikünk sem volt igazán érintett ezeken a területeken.

Annál inkább felkeltette az érdeklődést egy kedves kollégám, akinek a felesége altató orvos. „Ha altatás előtt valaki nem vallja be töredelmesen, hogy mit, mikor és mennyit szokott beszedni a különböző gyógyszerekből vagy pl. tudatmódosító szerekből, akkor annak komoly következménye lehet. Ha nem tudom pontosan beállítani az altatás során a dózist, akkor vagy túl korán – mondjuk műtét közben – felébred az illető, vagy esetleg soha többé.”

Ezt nehéz lett volna űberelni, de szerencsére eszembe jutott a könyvelőmmel folytatott beszélgetés. Ennek során arra kért, hogy előtte ne legyenek titkaim, mert mindenre van jó megoldás, csak ismernie kell minden részletet, és persze ezzel együtt minden lehetőséget.

Nem mintha azt feltételezném, hogy bárkinek is lehetnek itt titkai…

 surgery-1807541_1920.jpg

Tovább

Tervezgeti a felhőbe költözést?

Segítünk dönteni.

Bevallom, hogy a borítókép kiválasztásában elsősorban az adta az inspirációt, hogy szombat délután van, és már az esti program lehetőségek járnak a fejemben. Ugyanakkor eszembe jutott az az egyszerű tény is, hogy még egy sör kiválasztásánál is fontos szempontokat veszünk figyelembe, akkor miért tennénk másként, amikor a munkával kapcsolatos döntés előtt állunk?
Amikor például arról kell döntenünk, hogy beadjuk-e végre a derekunkat, és belevágjunk a felhő alapú szolgáltatások alkalmazásába a céges könyvelésünkkel is. Hogy miért használom azt a kifejezést, hogy „is”, arra utalva ezzel, hogy már eleve használjuk a felhőt? Ugyan már, hiszen nem éppen a „felhő” elve alapján látom a munkahelyi gépemen és a telefonomon ugyanazokat a leveleket? Nem oda menti a telefonom a képeket, hogy spóroljak a tárhellyel, és egyből biztonságban tudhassam a rögzített, megismételhetetlen pillanatokat?
Tehát én már használom, szerintem Ön is használja, és holnapra mindenki használni fogja. Mindenki?! Hát, mindenki, akinek van bármilyen számítástechnikai eszköze, és/vagy okos telefonja. Mondom, mindenki.

adult-alcoholic-beverage-beer-1533864.jpg

Hans már döntött. Döntsön Ön is!

Tovább

Az elektronikus számlázás szépségei

Egy vállalkozás vezetésének egyik legmacerásabb és leginkább időigényes pontja az adminisztráció és a számlázás intézése. Az elektronikus számlázás nagyban megkönnyítheti a folyamatot, sokan mégis ódzkodnak tőle. Nézzük át az előnyeit és hátrányait!

alone-bills-calculator-1253591.jpg

Tovább

Hogyan spórolhatsz CMS rendszer használatával?

Foglalkoztunk már a projekt menedzsment szoftverekkel, online naptár szolgáltatásokkal és CRM rendszerekkel. Most, hogy folytathassuk az eszközök sorát, melyekkel vállalkozásod hatékonyabbá teheted, bemutatjuk a CMS rendszereket!
stocksnap_3zhg0xoit6.jpg

Tovább

Tarts lépést, digitalizáld vállalkozásod!

Miközben az Accenture idei jelentése már a "posztdigitális" korszakról beszél és a digitalizációt alapkövetelménynek tartja, a hazai adatok még mindig azt mutatják, hogy a kkv-k kevéssé tesznek gyakorlati lépéseket ebbe az irányba.
4k-wallpaper-abstract-aluminum-210158_1.jpg

Tovább

CRM rendszer vállalkozásod fejlődéséért

Bár Magyarországon az elmúlt években gomba módra szaporodtak a kis-és középvállalkozások, sok tekintetben még mindig messze le vagyunk maradva az uniós átlagtól. Ez a helyzet a CRM rendszerek terén is, melyek itthon inkább csak a nagyvállalatokat érték el, noha a kkv-k világában is hatékonyan lehetne hasznosítani.background-balance-business-583846.jpg

Tovább

Egyszeres és kettős könyvelés - melyik mit jelent és mikor kell alkalmazni

A vállalkozás könyvelési tevékenységét jó esetben szakértő végzi, hiszen rendkívül átfogó és komoly szakmai tudást igénylő területről van szó, a kellő hozzáértés és precizitás hiánya pedig komoly következményekkel járhat. Ennek ellenére az alapokkal minden vállalkozónak illik tisztában lennie - így például az egyszeres és a kettős könyvelés fogalmával is.

calculator-385506_1920.jpg

Tovább

A székhelyszolgáltatásról - Megéri-e élni vele?

Múlt héten a vállalkozás székhelyéről írtunk és szót ejtettünk a székhelyszolgáltatás lehetőségéről is. Most erre térünk ki bővebben: bemutatjuk, hogyan is működik a szolgáltatás, valamint, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal számolhatsz, ha ezt választod.

agreement-business-businessmen-886465.jpg

Tovább

Légy mindig képben! A könyvelői kreditrendszer működése

Számos olyan szakma van hazánkban, amelynél elvárt a rendszeres továbbképzés, ezt általában kreditpontos rendszerrel szabályozzák. Ilyen rendszer működik a regisztrált mérlegképes könyvelők esetében is, ezt tekintjük át a következőkben.

rawpixel-780494-unsplash.jpg

Tovább

Mit rejt az adószám és a cégjegyzékszám?

Minden társas gazdasági vállalkozás rendelkezik adószámmal és cégjegyzékszámmal. De mi a jelentősége ezeknek és egyáltalán miből épülnek fel? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat ezzel kapcsolatban.

taxes.jpg

Tovább

Pályázati lehetőség Pest megyek kkv-k számára

Év elején megjelent a Pest megyei kkv-k eszközberuházást támogató pályázat, melynek benyújtási határideje február 20-án van. A határidő közeledtével áttekintjük a legfontosabb tudnivalókat.

stocksnap_yq0l4bstnc.jpg

Tovább

A vállalkozás vezetése – mit kell tudni a szerepkörökről?

Vállalkozásod alapítása előtt döntened kell annak szervezeti felépítéséről, melyet az alapító okiratnak is tartalmaznia kell. A szerepkörök meghatározását érdemes alaposan átgondolni, hiszen a későbbiekben jelentős hatással lehet vállalkozásod működésére. Nézzük az alapokat!

conference-room-768441_1920.jpg

Tovább

3+1 szoftver vállalkozásod hatékony időgazdálkodásához

Ha vállalkozást vezetsz, egyszerre kell jelen lenned mindenhol, minden szerepben: ügyelned kell a már meglevő projektekre, fél szemmel mindig az új potenciális ügyfeleket kell lesned, miközben intézned kell vállalkozásod mindennapi ügyeit is. Ahhoz, hogy a feladatok tömkelegében rendet tarthass, hatékony időgazdálkodásra van szükséged. Ismerj meg 3+1 alkalmazást, mely segítségedre lesz ebben!

business-business-people-calendar-1187439.jpg

Tovább

Hogyan működik egy gazdasági társaság átalakulása?

A cégalapítás egyik sarkalatos kérdése a vállalkozási forma kiválasztása. Akármilyen előretekintően és alapos utánajárással döntesz is, a későbbiekben lehetnek olyan változások, melyek a társasági forma megváltoztatására ösztönöznek. Szerencsére erre is van lehetőséged, meg is mutatjuk, hogyan!

4cb273cd652508337f63ab8064483ff7_clientimage_2500x1666_xlarge_original_1.jpg

Tovább

Vezetői készségek a vállalkozás sikere mögött

A sikeres vállalkozás rengeteg tényezőn múlik - egy része rajtad kívül áll, egy része viszont Te magad vagy. Vannak ugyanis olyan készségek, melyek a legnehezebb piaci körülmények között is képessé tesznek arra, hogy utat találj vállalkozásodnak és sikerre vidd. Nézzük, melyek ezek!

goalcast.jpg

Tovább

Eszközbeszerzés okosan - Mire kell figyelni?

Újonnan induló vállalkozás esetében általánosan felmerülő probléma az eszközbeszerzés. Rengeteg kérdést kell ilyenkor tisztázni, komoly tervezés és kalkuláció szükséges hozzá. Nézzük most az eszközbeszerzés alapjait!

business-computer-connection-270640.jpg

Tovább

A célegyenesben - a cégalapítás lépései

Korábbi cikkeinkben végigvettük azon lépéseket, melyekkel meg kell lenned, mire eljutsz a cégalapítás konkrét lépéséig - most innen folytatjuk! Hogyan is zajlik egy cég alapítása?

rawpixel-567016-unsplash.jpg

Tovább

A cégalapítás nulladik lépése - amik nélkül bele se vágj!

Az elmúlt hetekben sorra vettük azokat a lépéseket, amiket még jóval azelőtt végre kell hajtanunk, hogy konkrétan belefognánk a vállalkozás alapításába. Nem beszéltünk azonban a "nulladik pontról", vagyis azon evidensnek tűnő, ám lényeges elemekről, melyek nélkül nem is tudunk továbbhaladni!

stocksnap_adidikvfy2.jpg

Tovább

Megéri KATA-t választani? A kisadózás előnyei és hátrányai

A pár évvel ezelőtt bevezetett adózási forma rendkívüli népszerűségnek örvend, már több, mint háromszázezren választották ezt a lehetőséget. Idén ráadásul az adómentesség határa 12 millió forintra emelkedik, ezáltal még nagyobb arányú növekedés várható a KATA-s vállalkozók számát illetően. Tudjuk azonban, hogy semmi sem fenékig tejfel - nézzük, milyen előnyökkel és hátrányokkal számolhat, aki ezt az adózási formát választja!

accounting-analytics-balance-209224_1.jpg

Tovább

A KKV-k nélkülözhetetlen fegyvere - Projektmenedzsment szoftverek az átlátható csapatmunkáért

Már akár egy 3-4 fős kisvállalkozásnál is felmerül a probléma, hogy egyes információk elvesznek, mások megkésnek,  vagy mire célba érnek, némileg torzulnak. Kezeld könnyen, átláthatóan a feladatokat projektmenedzsment szoftverek segítségével!

accounting-alone-analysis-938963.jpg

Tovább

 Miben lehet segítségedre a piackutatás?

A piackutatás az egyik legfontosabb lépés egy újonnan induló vállalkozás előkészítésében. Lényegében ennek eredményeképp bizonyosodhatsz meg róla, hogy mire számíthatsz vállalkozásod jövőjét illetően, sőt, hogy egyáltalán érdemes-e belevágnod.

chatbot_magazine.jpeg

Tovább

Lyukkártyáktól a szuperszámítógépekig - Az IBM története

Sorozatunkban végigvesszük a világ legnagyobb technológiai cégeit, hogy bemutathassuk történetüket. Bár a korábban bemutatott cégekkel ellentétben az IBM régi motoros ezen a területen, ma is ott szerepel a legnagyobbak listáján.

britannica.jpg

Tovább