Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Az elektronikus számlázás szépségei

2019. március 13. - Könyvelés a felhőben

Egy vállalkozás vezetésének egyik legmacerásabb és leginkább időigényes pontja az adminisztráció és a számlázás intézése. Az elektronikus számlázás nagyban megkönnyítheti a folyamatot, sokan mégis ódzkodnak tőle. Nézzük át az előnyeit és hátrányait!

alone-bills-calculator-1253591.jpg

Tovább

Hogyan spórolhatsz CMS rendszer használatával?

Foglalkoztunk már a projekt menedzsment szoftverekkel, online naptár szolgáltatásokkal és CRM rendszerekkel. Most, hogy folytathassuk az eszközök sorát, melyekkel vállalkozásod hatékonyabbá teheted, bemutatjuk a CMS rendszereket!
stocksnap_3zhg0xoit6.jpg

Tovább

Tarts lépést, digitalizáld vállalkozásod!

Miközben az Accenture idei jelentése már a "posztdigitális" korszakról beszél és a digitalizációt alapkövetelménynek tartja, a hazai adatok még mindig azt mutatják, hogy a kkv-k kevéssé tesznek gyakorlati lépéseket ebbe az irányba.
4k-wallpaper-abstract-aluminum-210158_1.jpg

Tovább

CRM rendszer vállalkozásod fejlődéséért

Bár Magyarországon az elmúlt években gomba módra szaporodtak a kis-és középvállalkozások, sok tekintetben még mindig messze le vagyunk maradva az uniós átlagtól. Ez a helyzet a CRM rendszerek terén is, melyek itthon inkább csak a nagyvállalatokat érték el, noha a kkv-k világában is hatékonyan lehetne hasznosítani.background-balance-business-583846.jpg

Tovább

Egyszeres és kettős könyvelés - melyik mit jelent és mikor kell alkalmazni

A vállalkozás könyvelési tevékenységét jó esetben szakértő végzi, hiszen rendkívül átfogó és komoly szakmai tudást igénylő területről van szó, a kellő hozzáértés és precizitás hiánya pedig komoly következményekkel járhat. Ennek ellenére az alapokkal minden vállalkozónak illik tisztában lennie - így például az egyszeres és a kettős könyvelés fogalmával is.

calculator-385506_1920.jpg

Tovább

A székhelyszolgáltatásról - Megéri-e élni vele?

Múlt héten a vállalkozás székhelyéről írtunk és szót ejtettünk a székhelyszolgáltatás lehetőségéről is. Most erre térünk ki bővebben: bemutatjuk, hogyan is működik a szolgáltatás, valamint, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal számolhatsz, ha ezt választod.

agreement-business-businessmen-886465.jpg

Tovább

Légy mindig képben! A könyvelői kreditrendszer működése

Számos olyan szakma van hazánkban, amelynél elvárt a rendszeres továbbképzés, ezt általában kreditpontos rendszerrel szabályozzák. Ilyen rendszer működik a regisztrált mérlegképes könyvelők esetében is, ezt tekintjük át a következőkben.

rawpixel-780494-unsplash.jpg

Tovább

Mit rejt az adószám és a cégjegyzékszám?

Minden társas gazdasági vállalkozás rendelkezik adószámmal és cégjegyzékszámmal. De mi a jelentősége ezeknek és egyáltalán miből épülnek fel? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat ezzel kapcsolatban.

taxes.jpg

Tovább

Pályázati lehetőség Pest megyek kkv-k számára

Év elején megjelent a Pest megyei kkv-k eszközberuházást támogató pályázat, melynek benyújtási határideje február 20-án van. A határidő közeledtével áttekintjük a legfontosabb tudnivalókat.

stocksnap_yq0l4bstnc.jpg

Tovább

A vállalkozás vezetése – mit kell tudni a szerepkörökről?

Vállalkozásod alapítása előtt döntened kell annak szervezeti felépítéséről, melyet az alapító okiratnak is tartalmaznia kell. A szerepkörök meghatározását érdemes alaposan átgondolni, hiszen a későbbiekben jelentős hatással lehet vállalkozásod működésére. Nézzük az alapokat!

conference-room-768441_1920.jpg

Tovább

3+1 szoftver vállalkozásod hatékony időgazdálkodásához

Ha vállalkozást vezetsz, egyszerre kell jelen lenned mindenhol, minden szerepben: ügyelned kell a már meglevő projektekre, fél szemmel mindig az új potenciális ügyfeleket kell lesned, miközben intézned kell vállalkozásod mindennapi ügyeit is. Ahhoz, hogy a feladatok tömkelegében rendet tarthass, hatékony időgazdálkodásra van szükséged. Ismerj meg 3+1 alkalmazást, mely segítségedre lesz ebben!

business-business-people-calendar-1187439.jpg

Tovább

Hogyan működik egy gazdasági társaság átalakulása?

A cégalapítás egyik sarkalatos kérdése a vállalkozási forma kiválasztása. Akármilyen előretekintően és alapos utánajárással döntesz is, a későbbiekben lehetnek olyan változások, melyek a társasági forma megváltoztatására ösztönöznek. Szerencsére erre is van lehetőséged, meg is mutatjuk, hogyan!

4cb273cd652508337f63ab8064483ff7_clientimage_2500x1666_xlarge_original_1.jpg

Tovább

Vezetői készségek a vállalkozás sikere mögött

A sikeres vállalkozás rengeteg tényezőn múlik - egy része rajtad kívül áll, egy része viszont Te magad vagy. Vannak ugyanis olyan készségek, melyek a legnehezebb piaci körülmények között is képessé tesznek arra, hogy utat találj vállalkozásodnak és sikerre vidd. Nézzük, melyek ezek!

goalcast.jpg

Tovább

Eszközbeszerzés okosan - Mire kell figyelni?

Újonnan induló vállalkozás esetében általánosan felmerülő probléma az eszközbeszerzés. Rengeteg kérdést kell ilyenkor tisztázni, komoly tervezés és kalkuláció szükséges hozzá. Nézzük most az eszközbeszerzés alapjait!

business-computer-connection-270640.jpg

Tovább

A célegyenesben - a cégalapítás lépései

Korábbi cikkeinkben végigvettük azon lépéseket, melyekkel meg kell lenned, mire eljutsz a cégalapítás konkrét lépéséig - most innen folytatjuk! Hogyan is zajlik egy cég alapítása?

rawpixel-567016-unsplash.jpg

Tovább

A cégalapítás nulladik lépése - amik nélkül bele se vágj!

Az elmúlt hetekben sorra vettük azokat a lépéseket, amiket még jóval azelőtt végre kell hajtanunk, hogy konkrétan belefognánk a vállalkozás alapításába. Nem beszéltünk azonban a "nulladik pontról", vagyis azon evidensnek tűnő, ám lényeges elemekről, melyek nélkül nem is tudunk továbbhaladni!

stocksnap_adidikvfy2.jpg

Tovább

Megéri KATA-t választani? A kisadózás előnyei és hátrányai

A pár évvel ezelőtt bevezetett adózási forma rendkívüli népszerűségnek örvend, már több, mint háromszázezren választották ezt a lehetőséget. Idén ráadásul az adómentesség határa 12 millió forintra emelkedik, ezáltal még nagyobb arányú növekedés várható a KATA-s vállalkozók számát illetően. Tudjuk azonban, hogy semmi sem fenékig tejfel - nézzük, milyen előnyökkel és hátrányokkal számolhat, aki ezt az adózási formát választja!

accounting-analytics-balance-209224_1.jpg

Tovább

A KKV-k nélkülözhetetlen fegyvere - Projektmenedzsment szoftverek az átlátható csapatmunkáért

Már akár egy 3-4 fős kisvállalkozásnál is felmerül a probléma, hogy egyes információk elvesznek, mások megkésnek,  vagy mire célba érnek, némileg torzulnak. Kezeld könnyen, átláthatóan a feladatokat projektmenedzsment szoftverek segítségével!

accounting-alone-analysis-938963.jpg

Tovább

 Miben lehet segítségedre a piackutatás?

A piackutatás az egyik legfontosabb lépés egy újonnan induló vállalkozás előkészítésében. Lényegében ennek eredményeképp bizonyosodhatsz meg róla, hogy mire számíthatsz vállalkozásod jövőjét illetően, sőt, hogy egyáltalán érdemes-e belevágnod.

chatbot_magazine.jpeg

Tovább

Lyukkártyáktól a szuperszámítógépekig - Az IBM története

Sorozatunkban végigvesszük a világ legnagyobb technológiai cégeit, hogy bemutathassuk történetüket. Bár a korábban bemutatott cégekkel ellentétben az IBM régi motoros ezen a területen, ma is ott szerepel a legnagyobbak listáján.

britannica.jpg

Tovább

Ünnepi hangulatban - hiánypótló technológiai vívmányok

Minket is elkapott az ünnepi hangulat, így alkalomhoz illő témával készültünk: összeszedtük a legérdekesebb és legőrültebb karácsonyhoz kötődő technológiai találmányokat!

baby-blur-celebration-257910.jpg

Tovább

Mi kell ahhoz, hogy a világ leggazdagabb emberévé válhass? – Az Amazon kezdeti évei

Ha már az elmúlt hetekben sorra vettük a világ legértékesebb márkáit, nem mehetünk el szó nélkül az Amazon mellett sem. Utazzunk vissza 1994-be, és nézzük, miként alakultak az Amazon kezdeti évei!

usatoday.jpg

Tovább