Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Egyszeres és kettős könyvelés - melyik mit jelent és mikor kell alkalmazni

2019. február 27. - Könyvelés a felhőben

A vállalkozás könyvelési tevékenységét jó esetben szakértő végzi, hiszen rendkívül átfogó és komoly szakmai tudást igénylő területről van szó, a kellő hozzáértés és precizitás hiánya pedig komoly következményekkel járhat. Ennek ellenére az alapokkal minden vállalkozónak illik tisztában lennie - így…

Tovább

A székhelyszolgáltatásról - Megéri-e élni vele?

Múlt héten a vállalkozás székhelyéről írtunk és szót ejtettünk a székhelyszolgáltatás lehetőségéről is. Most erre térünk ki bővebben: bemutatjuk, hogyan is működik a szolgáltatás, valamint, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal számolhatsz, ha ezt választod.

Tovább

Légy mindig képben! A könyvelői kreditrendszer működése

Számos olyan szakma van hazánkban, amelynél elvárt a rendszeres továbbképzés, ezt általában kreditpontos rendszerrel szabályozzák. Ilyen rendszer működik a regisztrált mérlegképes könyvelők esetében is, ezt tekintjük át a következőkben.

Tovább

Mit rejt az adószám és a cégjegyzékszám?

Minden társas gazdasági vállalkozás rendelkezik adószámmal és cégjegyzékszámmal. De mi a jelentősége ezeknek és egyáltalán miből épülnek fel? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat ezzel kapcsolatban.

Tovább

Pályázati lehetőség Pest megyek kkv-k számára

Év elején megjelent a Pest megyei kkv-k eszközberuházást támogató pályázat, melynek benyújtási határideje február 20-án van. A határidő közeledtével áttekintjük a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább

A vállalkozás vezetése – mit kell tudni a szerepkörökről?

Vállalkozásod alapítása előtt döntened kell annak szervezeti felépítéséről, melyet az alapító okiratnak is tartalmaznia kell. A szerepkörök meghatározását érdemes alaposan átgondolni, hiszen a későbbiekben jelentős hatással lehet vállalkozásod működésére. Nézzük az alapokat!

Tovább

3+1 szoftver vállalkozásod hatékony időgazdálkodásához

Ha vállalkozást vezetsz, egyszerre kell jelen lenned mindenhol, minden szerepben: ügyelned kell a már meglevő projektekre, fél szemmel mindig az új potenciális ügyfeleket kell lesned, miközben intézned kell vállalkozásod mindennapi ügyeit is. Ahhoz, hogy a feladatok tömkelegében rendet tarthass,…

Tovább