Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Felhőtörténelem - avagy hogyan születtek a felhőszolgáltatók

2018. június 14. - Könyvelés a felhőben

cloud-2530972_960_720.jpg

A felhő alapú számítástechnika (Cloud computing) egy olyan igény kielégítésére jött létre, melynek célja az információfeldolgozást hatékonyabbá tenni. Ezt központilag összehangolt adattárolókon és hálózaton keresztül elérhető rendszerek tették lehetővé, ilyen elven működtek már a közösségi oldalak, webshopok vagy blogok. Ennél azonban tovább kellett lépni a komplex üzleti megoldásokra.

Az Európai Unió ezt a definíciót adta a felhő alapú rendszerekre:

„A felhőalapú számítástechnika egy olyan modell, amelynek segítségével bárhonnan, kényelmesen, és igény szerint hozzáférhetünk a testreszabott informatikai erőforrások megosztott halmazához (pl. hálózat, szerver, tárhely, alkalmazás, szolgáltatás), miközben a rendelkezésre bocsátás minimális adminisztrációs tevékenységet és szolgáltatói beavatkozást igényel.”

Az 1960-as években a mesterséges intelligencia atyja, John McCarthy jósolta meg egy közműhöz hasonlító elektromos hálózaton keresztül történő számítási feladatokat végző rendszer létrejöttét.

McCarthy találta ki egyébként az MIT-n a Lisp programozási nyelvet, melyet eredetileg a mesterséges intelligencia fejlesztésének céljaira szánt, de a mai napig használják az iparban is.

Víziójának a nyolcvanas évektől már az internet sem szabott gátat, a Sun Microsystems volt a legnagyobb szószólója a cloud computing-nak. „A hálózat maga a számítógép” – így szól filozófiájuk, mely alapelv a tervezési folyamataikban.

1982-ben mutatták be a hálózatba kötött szerverek, nagy teljesítményű munkaállomások koncepcióját, mely elvet később minden termékük kivitelezésébe beépítettek.

Ez a hitük azonban még nem hozta meg a technológiának az áttörést, az internet fejlődése kellett hozzá, az 1990-es évekre szivárgott be az üzleti szférába. Ekkor azonban a személyi számítógépek forradalma, egyre növekvő kapacitása ellentétes irányokat hozott.

A fejlődés azonban nem állt meg, a 2010-es évet már a cloud computing évének kiáltották ki, az azóta eltelt időben pedig bebizonyosodott, hogy a jelenlegi leghatékonyabb technológia, amit a vállalkozások a napi gyakorlataikban alkalmaznak a felhő alapú rendszereké.

Amit például egy vállalkozás sem kerülhet el méretétől függetlenül, hogy a könyvelését kellő precizitással vezesse, rendszeresen kommunikáljon könyvelőjével, adótanácsadójával. Szerencsére ma már a mindkét oldalt támogató megoldások léteznek felhő alapon, melynek egyik legkomplexebbike az Acloud programja. Egyszerű használatával, rugalmasan testre szabható konstrukcióival minden vállalkozási formához tökéletesen illeszkedik.

Ha kérdése van, kérje segítségünket!

http://acloud.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr5214047366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása