Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Fintech, Big Data és egyéb finomságok

2018. június 07. - Könyvelés a felhőben

pexels-photo-225769.jpeg

A felhő alapú szoftverek világában több a varázsszó, mint a Harry Potter összes részében együttesen.

Egy korábbi írásunkban már igyekeztünk lerántani a leplet és a leggyakrabban előforduló kifejezéseket érthetően közzétenni, maradt azonban még pár olyan varázsige, amikkel a tendenciák alapján egyre gyakrabban fogunk találkozni.

Ma már a pénz sem az a jelkép, ami korábban volt, az egyre-másra felbukkanó kriptovaluták felett ugyan folyamatosan kongatják a vészharangot, mondván, kipukkad még ez a lufi, de eddig megkerülhetetlennek látszik a jelenség. A készpénz egyre inkább kikopik a mindennapi használatból, átveszi a helyét az adatok digitális továbbítása, innen pedig már érthető a következő lépés, a kriptopénzek felbukkanása, térnyerése.

A Fintech pénzügyi technológiákat – Financial Technology – jelent, ami a meglévő rendszereket is hatékonyabbá, egyszerűbbé, gyorsabbá és olcsóbbá teszi. Inkább gyűjtőfogalom, mely magában foglalja az innovatív pénzügyi szolgáltatásokat a bankok alternatívájaként, de lehet egy új informatikai rendszer, szoftver is, ami pénzügyi megoldásokkal foglalkozik.

A jó hír, hogy az EU is felismerte és nagy erőkkel támogatja ezen technológiák fejlődését, térnyerését, illetve itt Magyarországon is találkozhatott már bármelyikünk fintech rendszerekkel, amikor Barionon keresztül fizetett vagy Transferwise-on keresztül küldött pénzt.

A felhőszolgáltatások alapját adó IaaS, PaaS és SaaS rendszerről már sok szó esett, itt említenénk meg a BaaS-t. A Bank as a Service, tehát a banki, e-kereskedelmi és fintech szolgáltatók számára épült rendszer a felhők rugalmasságát, biztonságát nyújtja, mindezt havidíjas alapon.

Szükség pedig egyre nagyobb van rá, hiszen a naponta keletkező adatmennyiség felfoghatatlan számokat mutat. A Big Data, vagyis a fogyasztók, a vállalkozások, a cégek és egyéb intelligens hálózatok által naponta létrehozott adatmennyiség kezelése komoly infrastruktúrát igényel.

A felhasználók szempontjából az internet- majd a mobilbankok használata jelenti az első lépcsőfokot a fintech felé, ami egy tavaly év végi adat szerint már kétmillió magyarra jellemző, a 18-29 éves korosztály van túlsúlyban. Napról napra többen nyitnak ezen megoldások felé, ezért pénzintézeteknek is fel kell venniük a fordulatot, mert amelyik időben reagál, az nagyobb előnyre tesz szert a felnövekvő keresőképes generációknál.

A Z generáció ugyanis mint egyre növekvő fogyasztói réteg indukálja a digitalizáció felgyorsulását, ami egyre több területre begyűrűzik.

Ma már a könyvelésre és az ahhoz kapcsolódó adminisztrációra is olyan teljes portfóliót lefedő rendszerek jelennek meg, amikkel a könyvelő és ügyfele bárhonnan tud kommunikálni, adatokat, számlákat megosztani, feltölteni, mindezt egy biztonságos rendszeren keresztül, ami mindkét oldal számára hatékonyabb, eredményesebb együttműködést tesz lehetővé.

Kíváncsi rá, vállalkozóként hogyan könnyíthetik meg életét az ilyen típusú rendszerek? Ismerje meg az Acloudot!

 http://acloud.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr1114030102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása