Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

Érdekességek a felhők közül

2018. május 30. - Könyvelés a felhőben

pexels-photo-325185.jpeg

A felhő alapú rendszereket már 1968-ban megjósolták

J.C.R. Licklider állt az élén annak a kutatásnak, ami az első számítógépeken alapuló közösség, az ARPAnet kifejlesztésén dolgozott. Licklider víziója meglepően közel áll a mai cloud computing-hoz: a közösség tagjai földrajzilag távol lesznek, kisebb csoportokba tömörülve vagy önállóan dolgoznak, érdeklődés alapján szerveződnek.

Az ARPAnet első bemutatkozása egyébként 1972-ben a Nemzetközi Számítógépes Kommunikációs Konferencia volt.

Maga az internet pedig védelmi céllal született meg, az Egyesült Államok szeretett volna egy atomtámadás esetén is működő távközlési rendszert az országos kommunikációra.

Az Apple adatait is a Google kezeli

Az Apple is külső segítséget vesz igénybe, ha az infrastruktúra üzemeltetéséről van szó az iCloudhoz. A választottja pedig jelenleg a Google.

Az Amazonnal és a Microsofttal működött együtt eddig, két évvel ezelőtt tette a bejelentést: a Google Cloud Platformra fog átállni. A körülbelül egy évig tartó átállási folyamat után mostanra már végbement a folyamat. Aki pedig az adatai biztonságáért aggódott, annak megnyugtatásául egy a bitcoinnál is használt, SHA-256 algoritmuson alapuló kulccsal védik őket, tehát a hozzáférés marad az iCloud fiókunkban. Ezen kívül titkosított fájltöredékekre vannak bontva adataink, amikből lehetetlen a felhasználó beazonosítása, a fájltöredékek pedig külső felek tárhelyszolgáltatóin pihennek.

A hazai állami és közigazgatási adataink is felhőben vannak

Újabb bizonyíték ezen rendszerek biztonságosságára. A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató az idei évre tűzte ki célul, hogy a két terület legtitkosabb adatait is felhősítse, melyek központja Budapesten a Fehérvári úton és Gödön lesz. Az egyébként mindenhol lomhának kikiáltott állami infrastruktúra ezzel nagyot lép előre a fejlődésben, a kidolgozásában pedig a korábban már bizonyított Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) van megbízva.

Az idei év végére a tervek szerint mindkét helyszínen átadásra kerülnek a létesítmények, melyek azon intézményeknek szolgáltatnak, akik rajta vannak a Nemzeti Távközlési Gerinchálón.

Tudta, hogy ma Magyarországon egy olyan könyvelőknek szóló felhőszolgáltató létezik, ami a teljes könyvelési folyamatot felhőben kezeli? Ezzel lehetővé válik magának a komplex szolgáltatásnak az egy felületen történő kezelése, melyet az ügyfél is hasonlóan egyszerű módon kezelhet, bárhonnan feltöltheti számláit például.

Kíváncsi rá, miben könnyíti meg életét könyvelőként vagy vállalkozóként az Acloud szoftver? Kérdezzen miket!

http://acloud.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr6714011956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása