Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

A világ legismertebb felhőszolgáltatói

2018. május 23. - Könyvelés a felhőben

pexels-photo-236093.jpeg

Korábbi írásunkban a legtöbbünk által ismert és használt felhő alapú programokat ismertettük, most pedig azokat a szolgáltatókat mutatjuk be, akik világszinten a trendeket határozzák meg a felhő-piacon.

Egyre kövérebb szeletet hasítanak ki ugyanis ezen szolgáltatások az IT-infrastruktúra fejlesztésre szánt tortából, az erre fordítandó pénzek harmadát ugyanis rájuk költik a cégek.

 

A piac 25,5%-ot növekedett az előző év utolsó negyedévében, ezt a szerverek, a tárolók és az Ethernet kapcsoló iránti kereslet indukálta.

A hagyományos IT-infrastruktúra utáni kereslet eközben rohamosan csökken – ebből is látszik a fejlődés iránya. 

A publikus felhőszolgáltatások fejlődtek a legtöbbet (32,3%-ot az elmúlt évben), a privát felhő szerényebb, de szintén szép növekedéssel (13,1%) követte a nyilvánost. 

Az Amazon Web Services indította el egyébként a hullámot 2006-ban, alapszinten volt képes tárolni az adatokat. A fejlődésük azóta sem állt le, ma már számtalan világcég is az ő informatikai infrastruktúrájukat használja.

A Microsoft, az IBM és a Google sem marad le sokkal utána, a specializáció válik egyre inkább fegyverré mindegyikük kezében.

A Huawei pedig folyamatosan jön fel hozzájuk. Tavaly tett bejelentése szerint az üzleti, technológiai és ökoszisztémás stratégiák terén akarnak az öt legnagyobb felhőszolgáltató egyikévé válni. Nem az adatokat értékesítenék, hanem a felhőszolgáltatásokat és technológiát, globális lefedettséggel a kínai cégeket világpiacra való belépésben segítenék és fordítva. A Microsofttal összefogva a publikus felhők fejlesztésében, újak létrehozásában jeleskednek. 

A közösen létesített szolgáltatások többek között azért nyernek még teret, mert így bármely nyilvános felhőszolgáltatásra rá tud kapcsolódni a felhasználó, ráadásul tesztelni is könnyebben tudja az egyes szolgáltatókat, csökkentve a kockázatát.

A többfelhős szolgáltatásnál a nehézséget egyedül a szolgáltatók különböző árazási stratégiája jelentheti, ami komoly felkészülést igényel a választás előtt.

Komoly menedzselést igényel ez, különösen a nagy cégeknél jelent számszerűen sokat a körültekintés, bár a döntést sok esetben felhő alapú kiadáskezelő eszközök is segítik, mint például a Cloudy. 

Ha pedig arra vagyunk kíváncsiak, mik a „legfelhősebb térségek” természetesen az Ázsiával (és a Csendes-óceáni térséggel) kezdjük a sort, ahol több mint 50%-kal nőttek az elmúlt évben az iparág bevételei, Közép-Kelet-Európa is büszkén követi a maga 35,5%-ával, majd következik Nyugat-Európa (a konzervatív Németországgal) 25%-ban. Az USA mivel az egyik legfejlettebb a felhő piacon „mindössze” 19%-os növekedést könyvelhet el magának. 

A tendencia egyértelmű, mindenhol egyre nagyobb teret nyernek a felhő alapú rendszerek. Kíváncsi rá, hogyan tudná hatékonyabbá tenni cége működését és költségeit csökkenteni a felhőszolgáltatások nyújtotta előnyökkel? Keressen minket!

http://acloud.hu/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr8813995560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása