Könyvelők és Vállalkozók együttműködése korlátok nélkül, felhő alapon!

Könyvelés a felhőben

A felhőké a jövő?

2018. május 17. - Könyvelés a felhőben

pexels-photo-335907.jpeg

Évről-évre egyre több cég „költözik felhőbe” vagyis bízza ügymenete egy vagy több részét felhőszolgáltatókra.

Ellenzők mindig vannak, azonban 2010 óta annyit fejlődött ez a technológia, hogy egyre olcsóbban, jobb minőségben és rugalmasabban szolgálja ki a megnövekedett igényeket.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a világ négy legnagyobb szereplője ezen a piacon az Amazon, az Alphabet, a Microsoft és az IBM globálisan 40%-os bővülést mutat a felhő üzletágban.

Az Amazon Web Services (AWS) piacvezető szerepe vitathatatlan, noha a három másik szolgáltató mellett ott loholnak a nyomában olyan ismert nevek is, mint az Alibaba vagy az Oracle.

A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás egyre nagyobb motorja a fejlődésnek, így aztán nem meglepő, hogy az Amazon összbevételének tízedét adja a felhőszolgáltatás a maga 4,6 milliárd dollárjával (tavalyi harmadik negyedéves adat), ugyanakkor ebből tudja finanszírozni az agresszíven terjedő e-kereskedelmét.

Egyes előrejelzések az idei év legfontosabb tendenciái közé sorolják az IT szektorban a felhő alapú rendszereket. A közeli jövőbe mutat a jóslat: 2020-ra a vállalatok 90%-a egy vagy több felhő alapú platformot fog használni, a fő adatközpontok helyett a végfelhasználókhoz közel több központot létesítenek a hálózati, számítási és tárolási erőforrások mind gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálására.

Európa a felhőben?

Az Európai Unióban a KKV-k és tőlük nagyobb (jellemzően 10 fő fölötti) cégek számára az internet alapkövetelmény, azonban mindössze 21%-uk költözött felhőbe a 2017-es év végéig. Finnország jár az élen.

Nagy részük nem meglepő módon a levelezését helyezi ki, kisebb arányban a dokumentumok elektronikus tárolására használják őket. Jellemző még, hogy teljes adatbázist visznek felhőbe, irodai szoftvereket bérelnek így, esetleg üzleti szoftver alkalmazásokat.

Hol tart Magyarország?

Hazánk is követi a tendenciát, 2016-ban nyilatkozta azt az Oracle Hungary igazgatója, hogy a szoftverpiac árbevételének 10%-át már a felhőszolgáltatás adja, folyamatosan keresik azokat a szakembereket, akik a fejlesztésben tudnak részt venni, illetve a meglévő alkalmazottak kétharmada már most ezen dolgozik az Oracle Hungary-nél.

Nagyobb a bizalom azonban a magánszemélyek részéről, 30%-uk használja ugyanis a felhő alapú rendszereket, azonban ez az aránya a vállalati szektorban mindössze 12%.

Ennek oka a vállalatoknál sajnos az elmaradott infrastruktúrában keresendő, hiszen sokaknak még saját weboldala sincs.

Legalább annyian vannak az ellenzők, mint a támogatók, akik szkepticizmusukkal az információ hiányának adnak hangot, amit az általuk alkalmazott IT-szakértők hiánya sem javít.

A Microsoft és az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) közös kutatása azonban már bíztató irányt mutat. Egyenlőre még ismerkednek a technológiával, szkeptikusan állnak hozzá a vezetők, azonban 63,5%-uk már tett erőfeszítéseket cége digitalizációjára.

Ahogy a munkavállalók helyhez kötöttsége csökken, úgy szükségszerű ezen megoldások fokozatos bevezetése a cégek életébe. Ezt segíti az is, hogy a vezetők 40%-a magánemberként vagy vállalati tevékenysége részeként már saját tapasztalattal is rendelkezik a felhő alapú megoldásokról.

A mi célunk is az, hogy minél szélesebb körű tájékoztatással, majd szolgáltatással könnyítsük meg azon cégek munkáját, aki a könyvelésben szeretnének hatékonyabban és professzionálisabban kiszolgálni ügyfeleiket.

Keressen minket bizalommal! 

http://acloud.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acloud.blog.hu/api/trackback/id/tr7013965766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása